PROŠIRENJE ISTRAGE

Novi udar na švercere kokaina: U Hrvatskoj i u inozemstvu uhićeno desetak osoba, evo tko su osumnjičeni

13.04.2022 u 23:19

Bionic
Reading

Policija i Uskok u srijedu su, po pisanju medija, krenuli u novu fazu razbijanja krijumčarskog lanca kokaina koji je iz Latinske Amerike stizao u Hrvatsku i druge europske zemlje

U Hrvatskoj i u inozemstvu uhićeno je desetak osoba, među njima i stranih državljana, objavio je Jutarnji list, navodeći da je riječ o proširenju istrage lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora.

Na meti istražitelja kao glavni osumnjičenik, neslužbeno doznaje Jutarnji list, je 51-godišnji Petar Ćosić zvani Šarac koji je služio kaznu zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila.

Među osumnjičenima je i propali zagrebački poduzetnik Oliver Čokara koji služi kaznu od 6,5 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina kroz luku Ploče.

Akcija policije i Uskoka rezultat su lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora, koji je nepoznata osoba sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane.

Istražitelji su do inkriminirajućih dokaza navodno došli zahvaljujući aplikaciji za dešifriranje poruka Sky koju su im dostavile američke kolege.