iskopali šest rupa

Pripadnicima skupine koja je drogu skrivala u suhozidu ukupno 46 godina zatvora

05.04.2022 u 16:33

Bionic
Reading

Skupina preprodavača droga, poznata jer je narkotike skrivala u suhozidu kod Vučevice, u utorak je na splitskom Županijskom sudu osuđena na ukupno 46 godina zatvora, pojedinačno u rasponu od četiri godine i osam mjeseci do čak 10 godina

Optužnica ih je teretila da su od 14. veljače do 29. srpnja 2020. nabavljali veće količine amfetamina, marihuane i heroina te ih skladištili u posebno pripremljena skrovišta kod Vučevice.

Tamo su u suhozidima iskopali šest rupa, a potom u njih sakrili plastificirane i metalne bačve u kojima je bila droga. Komunicirali su preko mobitela, no policija im je snimala razgovore, pratila ih i bilježila svaki njihov doticaj s drogom, sve do uhićenja krajem srpnja 2020.

Kako se navodi u spisu, prodali su najmanje 3,7 kilograma amfetamina, kilogram heroina i tri kilograma marihuane, dok je policija u njihovom skrovištu pronašla 1,1 kilogram heroina i kilogram amfetamina koje nisu uspjeli prodati.

Marko Fapal (29) je osuđen na deset godina zatvora, Kristijan Anton Barišić (26) na devet godina, Henrik Jarc (32) i Bepo Reić (28) na po osam godina, Antonio Radanović (24) sedam godina, a Anamarija Vušković (27) četiri godine i osam mjeseci.

Uz zatvorske kazne sudac Zoran Ivanišević dosudio im je i da moraju platiti troškove vještačenja u iznosu od 60 tisuća kuna. Glavni dokazni materijal protiv njih bila je snimka kamere koju su policajci postavili na suhozidu u kojem su čuvali narkotike, ali i ostali dokazi iz šestomjesečnog praćenja dilerske organizacije.