PUKLO PRIJATELJSTVO

Biškupić pobjegao od Sanadera

05.11.2010 u 15:02

Bionic
Reading

Unatoč tome što su u većini slučajeva novinari bili ti koji su tražili izjave od Ive Sanadera, danas je on sam ušetao u saborsku novinarsku sobu i ponudio se dati izjavu. Prilikom prolaska saborskim hodnicima, uredno se pozdravio sa zastupnicima, no neki ga nisu baš toplo dočekali

Za vrijeme premijerovanja Sanadera, ministar kulture Božo Biškupić bio jedan od njegovih najbližih suradnika, dapače, u medijskim napisima nazivalo ga se i osobnim fotografom Ive Sanadera, jer ga je na putovanjima često pratio i fotoaparatom osobno bilježio susrete. Biškupić je, kao Sanaderov intimus, osim ljubavi prema politici, sa Sanaderom dijelio u ljubav prema umjetnosti odnosno skupljanju umjetnina.

Međutim, slučajni saborski susret pokazao je da između Sanadera i Biškupića ljubav baš više i ne cvjeta. Naime, dok su novinari u Saboru čekali da započne press konferencija Ive Sanadera u saborske je hodnike ušetao Biškupić.

Za razliku od HDZ-ove Božice Šolić i nekih drugih HDZ-ovih zastupnika koji su se sa Sanaderom pozdravili i rukovali, Biškupić je gotovo nezainteresirano prošao pored Sanadera i novinara jedva promrmljavši 'dobar dan'.

'Što je ovo?' upitali su novinari Sanadera za neobično ponašanje ministra kulture.

'Ne znam. To pitajte njega', kratko je odgovorio Sanader

No Biškupić nije bio jedini koji je Sanadera izbjegavao. Nakon Sanaderove press konferencije novinari su užarili telefone pokušavajući doći do reakcije iz HDZ-a, no u većini slučajeva od strane HDZ-a dolazila je samo tišina.

Od reakcije se suzdržao i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, ali i premijerka Jadranka Kosor