PORUKA AMERIKANCIMA

Bin Laden: Oslobodite se izraelskog lobija

14.09.2009 u 07:37

Bionic
Reading

Čelnik terorističke organizacije Al-Kaide, Osama bin Laden u novoj je audio poruci, koja je u ponedjeljak objavljena putem interneta, upozorio američki narod na blisku povezanost njihove vlade s Izraelom.

Poruka pod nazivom "Priopćenje američkom narodu", u trajanju oko jedanaest minuta, objavljena je na internetskoj stranici koji često koriste pristaše Al-Kaide, prenosi Reuters.

"Došlo je vrijeme da se oslobodite straha i ideološkog terorizma neokonzervativaca i izraelskog lobija. Razlog našeg spora s vama je vaša podrška Izraelu, koji okupira našu zemlju u Palestini", stoji u poruci objavljenoj tri dana nakon obilježavanja godišnjice terorističkih napada na New York i Washington 2001.

U svom je obraćanju Bin Laden pozvao i Amerikance da izvrše pritisak na Bijelu kuću kako bi prekinula ratove u Iraku i Afganistanu, a ako to ne učine upozorava: 'Nastavit ćemo naš rat iscrpljivanja protiv vas na svaki mogući način'.

On je naglasio da je ratove u Iraku i Afganistanu otpočeo proizraelski lobi Bijele kuće i oni koji brane interese velikih kompanija, a ne islamistički borci.

Bin Laden je rekao da Obama nema moć promijeniti tok ratova i činjenica da je zadržao ministra odbrane Roberta Gatesa i druge dužnosnike iz prethodne vlade George Busha potvrđuje njegovu slabost.

'Ako ispravno sagledate vašu situaciju znat ćete da je Bijela kuća okupirana interesnim grupama', dodao je Bin Laden.

U prethodnoj poruci, objavljenoj u lipnju, Osama bin Laden je Amerikancima poručio da je američki predsjednik Barack Obama u muslimanskom svijetu "posijao sjeme mržnje i osvete" prema SAD.