PRIJETNJA SAD-U

Bin Laden Obami: Siješ sjeme mržnje

03.06.2009 u 16:29

Bionic
Reading

Vođa Al Kaide Osama bin Laden optužio je u svojoj novoj poruci koju je u srijedu objavila katarska televizija Al Jazeera, da američki predsjednik Barack Obama 'provodi istu politiku mržnje' prema muslimanima, kao i njegov prethodnik George W. Bush

DUBAJ - 'Obama ide stopama svog prethodnika u politici mržnje prema muslimanima i tako udara temelj dugoročnim ratovima', rekao je vođa Al Kaide u dijelu poruke koji je objavila Al Jazeera.

U snimci objavljenoj uoči Obamina dolaska u Rijad i govora o miru namijenjena muslimanima koji će američki predsjednik u četvrtak održati u Kairu, Osama bin Laden je kazao da su 'Obama i njegova vlada posijali sjeme mržnje i osvete prema Americi'.

U prilog svojim optužbama naveo je ofenzivu koju pakistanska vojska vodi protiv talibana u dolini Svatu. 'Količina tog sjemena odgovara broju onih koji su trpjeli i koji su izbjegli iz doline Svata', rekao je.

'Neka američki narod bude spreman da i idućih godina i desetljeća ubire plodove onoga što su posijali čelnici Bijele kuće', upozorio je.

Vođa Al Kaide zamjerio je također pakistanskom predsjedniku Asifu Ali Zardariju što je 'zajedno s vojskom primao Obamine naredbe kako bi stanovnike Svata spriječio da primjenjuju šerijat', islamski zakon.

Ovo je Bin Ladenova četvrta audiosnimka od početka godine.

Osama bin Laden čiju je glavu SAD ucijenio na 25 milijuna dolara, ali je do danas nedostupan, preuzeo je odgovornost za napade 11. rujna 2001. na trgovačke centre u New Yorku. Navodno se skriva u zabitnom planinskom području uz afganistansko-pakistansku granicu.