UHIĆENI ČEŠKI EKSTREMISTI

'Bijela pravda' pripremala terorističke napade

05.11.2009 u 23:35

Bionic
Reading

Češka ekstremistička skupina koja djeluje pod imenom 'Bijela pravda', s uporištem u južnoj Češkoj, pripremala je terorističke napade, a meta su joj trebale biti uglavnom elektrane, izvijestio je u četvrtak jedan od najnakladnijih listova u zemlji Dnes

PRAG - Skupina je pripremala i otmice osoba koje je smatrala "ideološkim neprijateljima" među kojima su i visokopozicionirani Židovi, izvijestio je praški list.

Policija je prije 15t dana privela 12 osoba koje sumnjiči za povezanost s pripadnicima "Bijele pravde". "Istraga je u tijeku", izvijestili su policijski izvori, ne želeći komentirati vijesti objavljene u Dnesu.

"Ovdje vlada demokracija, a mi smo desničari i ekstremisti. Osnovao sam skupinu od 30-ak osoba za subverzivne akcije, za borbu s oružjem ili bez njega te za gerilske akcije", rekao je utemeljitelj skupine Lukas Sedlacek, profesionalni vojnik pošto ga je privela policija.

List također prenosi kako je skupina strukturirana poput ekstremističke njemačke ljevičarske terorističke grupe "Frakcije Crvene armije" (RAF).