POTPREDSJEDNIK SAD-A U SRBIJI

Bidena u Beogradu zanima Hrvatska, a ne Kosovo

13.05.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Cameron Munter izjavio je srbijanski medijima u Novom Sadu da SAD želi postići viši stupanj suradnje između zemalja zapadnog Balkana i vidjeti te zemlje u Europskoj uniji

Munter je odgovarao na novinarska pitanja o najavljenom dolasku potpredsjednika SAD-a Joea Bidena u Beograd i demokratizaciji Srbije. Kako je rekao Munter, Biden u Beogradu neće pokrenuti pitanja o političkoj sceni Srbije ni o Kosovu, nego će ga prvenstveno zanimati suradnja Srbije s Hrvatskom i drugim državama u okruženju, kao i političke i ekonomske pripreme Srbije za ulazak u EU, piše Građanski list.

’Mislim da će Biden u Beogradu razgovarati o nekim drugim stvarima, ne toliko o srpskoj političkoj sceni, nego više o suradnji između Srba i Hrvata i suradnji Srbije s drugim susjedima, o tome što donosi Europska unija i kako Srbija može obaviti potrebne ekonomske i političke pripreme za ulazak u EU. Pokušat ćemo prepoznati zajedničke ciljeve i stvari koje nas povezuju, a nećemo govoriti o pitanjima Kosova i Bosne’, rekao je Manter.

On je ocijenio da demokratski procesi u Srbiji nisu završeni, ali je izrazio uvjerenje da je Vlada Srbije privržena demokratskim principima i želi provesti reforme.