postizborne križaljke

Bi li koalirao s Miloradom Pupovcem? Penava: 'Nikada i nipošto'

21.05.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer je zajedno s gradskim viječnicima istupio iz HDZ-a, kazao je kako s Miloradom Pupovcem ne bi 'nikada i nipošto' bio u koaliciji

'Pokušava se stvar pojednostaviti da su u pitanju osobne ambicije, da su razlozi prizemniji, običniji', kazao je Penava za N1 komentirajući napise da je iz stranke izašao zbog loših rezultata na unutarstranačkim izborima. Na pitanje bi li on sjedio u koaliciji s Miloradom Pupovcem, odgovara: "Nikada i nipošto".

Kazao je kako će najvjerojatnije nositi listu u V. izbornoj jedinici na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Na medijske napise kako je pritiskao lokalne HDZ-ovce da izađu zajedno s njim kaže da je to fama i oružje koje se koristi u političkoj bitki.

"Dobio sam povjerenje 62 posto građana na izborima za gradonačelnika, to daje ocjenu mom radu i neupitno je. Sve drugo su subjektivne procjene", kaže.

Dodaje kako su tri stvari koje su mu politički bitne sljedeće: odgovaranje za ratne zločine, realan popis stanovništva i jačanje poljoprivredne proizvodnje.

  • +18
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uz gradske vijećnike HDZ-a napustio stranku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petrić