POSVOJENA 'ZVJEZDANA'

Beba koja je ostavljena ispred Doma zdravlja dobila obitelj

19.11.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Četiri mjeseca nakon što je njezina tužna sudbina dirnula javnost, djevojčica ostavljena ispred zgrade Doma zdravlja na Jugu 2 proteklog je tjedna - posvojena. Potvrdila je to Jelica Klobučar, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku, a među prvima koji su doznali tu vijest bila je patronažna služba osječkog Doma zdravlja.

'Željeli smo uručiti donaciju koju smo nosili svakog mjeseca, no javila nam se uplakana udomiteljica i rekla da je djevojčica posvojena. Poštujući volju posvojitelja, sad prestaju sve naše ingerencije, no nećemo odustati od akcije koju smo pokrenuli za nju. Međutim, sredstva ćemo sada, zbog zakonskih propisa, preusmjeriti drugima', rekla je Verica Voloder, voditeljica patronažne službe u Domu zdravlja Osijek za Glas Slavonija


Naime, od ukupno 6.000 kuna, s koliko su započeli akciju prikupljanja higijenskih i drugih potrepština za djevojčicu koju je majka odmah nakon rođenja ostavila na Jugu 2, Domu zdravlja ostalo je 5.000 kuna. Budući da nisu u mogućnosti dostaviti jednomjesečni paket posvojiteljima jer ne smiju znati o kome je riječ, Voloder kaže kako su načelno odlučili da će za taj iznos kupiti slatkiše, odjeću i igračke te ih podijeliti štićenicima Doma za djecu 'Klasje'. Akcija bi se trebala provesti za blagdan svetoga Nikole ili uoči Božića.