prekrajanje dokumenta

HDZ je mislio da je usporio donošenje GUP-a, a onda su bandićevci istovarili četiri puta više amandmana

06.02.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Kao što je i najavio HDZ je podnio petnaest amandmana na prijedlog Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba. Ono što je zanimljivo je da je stranka Milana Bandića BM 365-stranka rada i solidarnosti, zagrebačkog gradonačelnika, koji je predlagatelj točke dnevnog reda, podnijela čak 65 amandmana, a sam prvi čovjek Grada još njih šest

Podsjetimo, GUP se na dnevnom redu trebao naći u prosincu, ali je prebačen za veljaču što se tumačilo mirom u kući kako bi HDZ mogao bez tereta odraditi predsjedničke izbore.

Iako je Bandić najavljivao da će GUP danas biti usvojen iz HDZ-a su najavili amandmane, a ovoga puta razloge za njih treba tražiti u unutrastranačkim izborima u HDZ-u.

Naime, prema proceduri o GUP-u se danas neće odlučivati jer o amandmanima se se treba očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, kojeg vodi HNS-ov Predrag Štormar što će cijelu proceduru odužiti najmanje mjesec dana.

Dokument: "Amandmani na GUP - Klub 365"

Oporba smatra je GUP poput švicarskog sira, pun iznimaka i da sve skupa nema smisla. Drže da Zagreb treba novi GUP koji traži struka.

Najveći problem u GUP-u je tzv. 'Bandićev Manhattan' na području Hipodroma, povećanje izgradnje u donjogradskim blokovima, povećanje prometa u središtu grada…

  • +4
Sjednica Gradske skupštine s raspravom o GUP-u Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX