vječna zahvalnost

Bandić Zagrepčanima čestitao Dan državnosti: Ne smijemo odustati od načela solidarnosti

21.06.2018 u 20:39

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je u četvrtak Zagrepčanima Dan državnosti ističući kako se s ponosom sjećamo dana kada je Hrvatski sabor prije 28 godina, a nakon što je hrvatski narod na referendumu iskazao svoju slobodnu volju, donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika

"Bilo je to u vrijeme obrane od agresije, herojske žrtve naših branitelja i borbe za neovisnost te velikog zajedništva što je, unatoč teškim i naizgled nesavladivim izazovima, bilo ispunjeno silnom energijom i optimizmom, podsjeća gradonačelnik i ističe zahvalnost hrvatskim braniteljima. Tomu vremenu i prije svega hrvatskim braniteljima čija je žrtva omogućila stvaranje moderne, neovisne, demokratske i europske Hrvatske, a o kojoj su generacije naših prethodnika sanjale, dugujemo neizmjernu i vječnu zahvalnost", naglasio je Bandić.

Poručio je da se domoljublje danas iskazuje radom, znanjem i spremnošću da uporno, odgovorno i marno gradimo vlastitu zemlju prema vlastitim mjerilima.

"I nikada ne smijemo odustati od načela solidarnosti s potrebitima, zajedništva, tolerancije i demokratskog dijaloga kao preduvjeta za stvaranje ozračja sigurnosti u kome se mogu donositi kvalitetne odluka o svim strateškim pitanjima u našoj zajednici i domovini", naveo je u čestitki za Dan državnosti gradonačelnik Bandić.

  • +10
Milan Bandić utovaruje kombi s darovima Crvenog križa za djecu u Gunji Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Siguran sam, dodao je, u naše potencijale te da zajednički možemo bolje, više i brže. Na to nas obvezuje i naša prošlost i naša budućnost jer našoj djeci moramo ostaviti uspješnu Hrvatsku u kojoj se ugodno i sigurno živi, poručio je u čestitki gradonačelnik Bandić.

Pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane na zajedničku proslavu Dana državnosti u ponedjeljak, 25. lipnja navečer na Tomislavcu, na koncertu Zagrebačke filharmonije te da na svoje domove ponosno istaknu hrvatske barjake.