DEMANTIJ MEDIJSKIH NAPISA

Bandić: Nema novih zapošljavanja ove godine

23.03.2009 u 15:44

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je danas medijske napise da će zaposliti još 183 djelatnika u zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

"Nema zapošljavanja ove godine, a u antirecesijskim mjerama to će biti prezentirano" do kraja tjedna, odgovorio je Bandić na upit novinara o tome je li točno da će zaposliti još 183 djelatnika u zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

"Ove godine nema tri stvari: nema otpuštanja ljudi, nema smanjenja plaća i nema smanjenja investicijske aktivnosti - a zapošljavanja nema. U antirecesijskim mjerama će to biti, a špekulacije ne mogu komentirati", rekao na Bandić novinarima pošto je na Trešnjevci predao dva vozila zagrebačkom Društvu za multiplu sklerozu i Savezu gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Jedan dnevni list navodi da zagrebačko Gradsko poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem "ove godine planira zaposliti 183 nova djelatnika, od kojih 12 treba zauzeti radno mjesto u Uredu gradonačelnika, čime će on imati ukupno 97 zaposlenika. Riječ je o 'Planu prijema u službu u gradska upravna tijela po kojemu će 14 gradskih ureda i tri službe nakon novoga kadrovskog poteza Poglavarstva imati ukupno 2850 ljudi'".

Na novinarsku tvrdnju da su redakcije dobile anonimno pismo u kojem se navodi da su novi autobusi plaćeni tri puta skuplje nego što je njihova realna cijena, Bandić je odgovorio da će se podružnica ZET-a i Zagrebački holding tijekom dana ili sutra o tom pitanju očitovati.

Na novinarsko pitanje kako komentira medijske napise da je zemljište na kojem će biti limeno kazalište pod istragom USKOK-a, gradonačelnik Bandić uputio je novinare da to pitanje postave pročelnici Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada Ninoslavi Zeković, koja će im na nj odgovoriti.

Jedan dnevni list navodi da je "Limenkovo" zemljište pod istragom USKOK-a. "Odlukom Poglavarstva iz 2007. godine zagrebačka gradska vlast odlučila Maestro gradnji ustupiti četiri tisuće četvornih metara na Trešnjevci, u zoni visoke stambene gradnje, u zamjenu za gotovo 23 tisuće četvornih metara u novozagrebačkom naselju Sloboštini, budućoj lokaciji limene barake koju je gradonačelnik Bandić Zagrepčanima predstavio kao poklon brandenburške prijestolnice", navodi list.

"Na koji je način te pod kojim uvjetima tvrtka Maestro gradnja sudjelovala u zamjenama zemljišta sa Zagrebom te pri tome ostvarivala materijalnu korist, predmet je kriminalističke obrade koju je, neslužbeno doznajemo, USKOK zatražio od Ravnateljstva policije. Istražitelje, naime, zanima što se krije iza zamjene zemljišta - namijenjenog izgradnji montažnog limenog kazališta iz Potsdama - između grada i tvrtke Maestro gradnja", navodi danas jedan dnevni list.