ŽELI U SABOR

Baldasar: Pregovaram s Mostom. Petrov: To nije istina!

23.06.2016 u 17:52

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, čini se, ima ambiciju kandidirati se čak i na predstojećim parlamentarnim izborima: u četvrtak ujutro novinarima je izjavio da 'još uvijek razmišlja hoće li na njih izaći samostalno ili možda u suradnji s Mostom'

Prije samo dva tjedna Baldasar je potpisao sporazum o suradnji s Milanom Bandićem i njegovom Bandić Milan 365 - Strankom rada i solidarnosti po kojemu će gradonačelnici dvaju najvećih hrvatskih gradova jedan drugome davati političku podršku za osvajanje birača, dok je prošlog tjedna podržao osnivanje Bandićeve stranke u Splitu.
Suradnja s Mostom, stoga, se čini kao vrlo neobična ideja, osobito jer je stranka Bože Petrova na Bandića sasula drvlje i kamenje jer je u Saboru pokušao skupiti dovoljno ruku i izbaciti ih iz kombinacija vladajuće koalicije. Dok su oni rušili Tomislava Karamarka, a Bandić ga spašavao, dali su do znanja da im je problematična serija pravosudnih postupaka kojima je gradonačelnik Zagreba često glavna meta.
Za svaki slučaj, Ivu Baldasara ponovno smo upitali je li mislio ozbiljno ovom najavom i kako se stvari odvijaju. Odvratio nam je kratko, ali jasno:
'razgovaram s Mostom, kao i s drugima, ali još ništa nije dogovoreno', kazao je splitski gradonačelnik za tportal.
Predsjednik Mosta Božo Petrov nemalo se iznenadio kad smo mu prenijeli ovu informaciju i promptno je, ali dosta diplomatski, ustvrdio da ona naprosto nije istinita.
'O tome tko će se pridružiti Mostu, odlučit će Nacionalno vijeće, a u svakom slučaju vodit ćemo računa da to budu ljudi i opcije koji odgovaraju novom političkom standardu koji Most želi uvesti. Što se gospodina Baldasara tiče, nitko iz Mosta s njim nije razgovarao', jasan je Petrov.