KOREKTNOST PRIJE SVEGA

Baldasar najavio 'ljuti boj' za Split

20.05.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Dvojica kandidata za splitskoga gradonačelnika Ivo Baldasar (SDP) i Vjekoslav Ivanišević (HDZ) najavili su otvoreni, ali korektan dvoboj u promidžbi u drugom izbornom krugu

'U drugom izbornom krugu za splitskoga gradonačelnika bit će ljuti boj, ali volio bih da to bude ljuti boj programima i argumentima, a ne pljuvanjem i podmetanjem kleveta', izjavio je Ivo Baldasar danas za Hinu.

Rekao je da je zamjerio to što su se na Ivaniševićevim predizbornim skupovima neki pojedinci koristili neprimjerenim rječnikom s njim u vezi, ali je dodao kako to nije činio Ivanišević, za kojeg je rekao da se 'gospodski drži'.

Vjekoslav Ivanišević rekao je kako se slaže da kampanja treba biti korektna i bez diskvalifikacija te je dodao da je on to svojom retorikom u dosadašnjim istupima i dokazao.

'Mislim da će se u drugom krugu za izbor splitskoga gradonačelnika raditi o dvoboju dvije osobe koje imaju drugačija uvjerenja u nekim temeljnim opredjeljenjima, ali imaju ozbiljnost u pristupu. Ja ću nastojati okupiti biračko tijelo narodnjačkoga, demokršćanskog usmjerenja', rekao je Ivanišević za Hinu.

Dodao je kako se u drugom izbornom krugu za splitskoga gradonačelnika biračko tijelo 'mora podijeliti u dvije grupe'.

Baldasar smatra kako on u drugome krugu ima 'veći koalicijski potencijal' od Ivaniševića jer je većina lista koje su ušle u Gradsko vijeće na strani na kojoj je SDP, a s tim u vezi spomenuo je liste Marijane Puljak i don Ivana Grubišića te je najavio da će s njima razgovarati o potpori.

'Lista Anđelke Visković je centar i imam namjeru i s njom razgovarati', dodao je Baldasar.

Ivanišević, koji je prije rekao kako u drugom izbornom krugu očekuje potporu glasača Hrvatske građanske stranke Željka Keruma i splitskoga HSS-a, najavio je danas i razgovore s Marijanom Puljak.

'Ne vidim razloga zbog kojih ne bi mogli razgovarati s gospođom Puljak da nas podrži, to prije što su na toj listi stručne osobe koje i osobno poznajem', istaknuo je Ivanišević.

'Danas smo na temelju prebrojenih glasova sa sva 162 izborna mjesta u Splitu utvrdili i budući sastav splitskoga Gradskog vijeća u kojem će biti 35 članova, 11 vijećnika SDP-ove koalicije, 10 vijećnika HDZ-ove koalicije, pet vijećnika HGS-ove koalicije, četiri vijećnika s nezavisne liste Marijane Puljak, tri vijećnika s liste don Ivana Grubišića (Savez za građansku i etičnu Hrvatsku) i dva vijećnika s nezavisne liste Anđelke Visković', rekao je za Hinu predsjednik splitskog izbornog povjerenstva Ivica Botica, koji je najavio drugi izborni krug za splitskoga gradonačelnika 2. lipnja.