NEDJELJOM U 2

Bačić: Plenkoviću nije lako, sedam godina je premijer. To vas troši

21.01.2024 u 16:33

Bionic
Reading

Naš cilj je na parlamentarnim izborima ponoviti rezultat iz 2020. godine i zajedno sa sadašnjim koalicijskim partnerima nastaviti upravljati Hrvatskom, rekao je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Branko Bačić. Komentirao je i napredak obnove na Banovini te ustvrdio kako će biti završena kroz dvije do tri godine.

Ministar graditeljstva dotaknuo se glasina kako će premijer Plenković nakon izbora ići u Bruxelles, prenosi HRT.

'Mislim da vam mogu potvrditi kako će Andrej Plenković dogodine u ovo vrijeme biti u Banskim dvorima. Bit će ponovno izabran za predsjednika Vlade i tu će dužnost obavljati u sljedećem mandatu', rekao je.

Na pitanje je li dobro da jedna opcija drži vlast 12 godina, Bačić je odgovorio kako je "dobro ako si uspješan".

Osvrnuo se na ranije izjave kako je Andrej Plenković najbolji premijer s kojim je radio te se osvrnuo na javni nastup premijera kojeg su neki novinari i političari okarakterizirali svađalačkim.

'Nije jednostavno sedam i pol godina biti prvi čovjek i nositelj izvršne vlasti u Hrvatskoj. Njegovih sedam i pol godina je predstavljalo krizni menadžment. Susretao se s aferama, pandemijom, energetskom i financijskom krizom. Velika su očekivanja i velika je odgovornost. S time se nije lagano nositi. To vas na određen način troši i sigurno postajete nestrpljiviji. Držim da se premijer s time odlično nosi', istaknuo je Bačić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Osvrnuo se na moguću suradnju s DP-om te ustvrdio kako je to stranka "od jedne ili dvije teme" u kojoj se nalazi kadar koji je izgubio na unutarstranačkim izborima.

'U Domovinskom pokretu je dio ljudi koji su izgubili na unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Nezadovoljni takvim ishodom su otišli i djeluju na tim pozicijama. DP se pokazao kao stranka od jedne ili dvije teme', ustvrdio je.

Na pitanje je li zadovoljan s Miloradom Pupovcem, odgovorio je kako se on "pokazao kao stabilan partner Vladi" te je odgovorio na prozivke desnice zbog suradnje s SDSS-om.

'Pokazao se kao stabilan partner Vladi. Meni je neprihvatljivo da se u četvrtom desetljeću hrvatske samostalnosti propitkuje jednu političku stranku koja je na desnom centru na način treba li i mora surađivati sa strankom koja predstavlja jednu nacionalnu manjinu. S gospodinom Pupovcem sam kvalitetno surađivao', zaključio je Bačić.