HRVATSKI ČLAN

Ante Đapić kandidat za Predsjedništvo BiH?

24.05.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je mogućnost ponovnog političkog aktiviranja, ali u Bosni i Hercegovini budući je HSP BiH ponudio da bude njihov kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

'Istina je da smo tijekom razgovora s predstavnicima HSP-a BiH naveli mogućnost moje kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva. Naravno, ja bih volio kada bi sve hrvatske stranke u BiH uspjele postići dogovor o jednom kandidatu, ali čini mi se da je takva mogućnost sve neizvjesnija', rekao je Anto Đapić u ponedjeljak za mostarski Dnevni list.

Nedavno se tijekom susreta vodstava HSP-a iz Hrvatske i BiH u Slavonskom Brodu razgovaralo o tome da počasni predsjednik ove stranke bude kandidat za člana BiH Predsjedništva.

Đapić vjeruje da bi on bio 'odličan izbor' ističući da posjeduje dugu političku karijeru, ugled i ime koje je prepoznatljivo te je upućen u aktualna zbivanja u BiH.

Bivši čelnik HSP-a Hrvatske posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić potvrdio je da ozbiljno razmišljaju o Đapićevoj kandidaturi budući da ispunjava sve uvjete koje su postavile četiri od šest hrvatskih stranaka potpisnica Kreševske deklaracije.