pred rasulom

Anonimci pisali Grbinu da ne dopusti bivšem HDSSB-ovcu da svojom kandidaturom postane 'grobar socijaldemokracije u Osijeku'; iz SDP-a poručuju: Nismo razgovarali s Vladimirom Šišljagićem

15.12.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Osječka organizacija SDP-a opovrgnula je u utorak navode iz anonimnog pisma poslanog predsjedniku stranke Peđi Grbinu u kojem se izražava zabrinutost zbog mogućnosti da kandidat te stranke za osječkoga gradonačelnika bude bivši predsjednik HDSSB-a i bivši župan Vladimir Šišljagić

Autori anonimnog pisma predstavljaju se kao dugogodišnji članovi SDP-a, a u pismu Peđi Grbinu, koje su dostavili medijima, navodi se kako su potaknuti sve češćim medijskim napisima o Vladimiru Šišljagiću kao kandidatu SDP-a za osječkoga gradonačelnika.

Grbina upozoravaju kako je stranka u Osijeku pred rasulom jer su dva vijećnika nedavno izišla iz Kluba vijećnika u Gradskom vijeću te ga pozivaju da ne dopusti da Šišljagićevom kandidaturom postane grobar socijaldemokracije u Osijeku.

Osječka Gradska organizacija SDP-a priopćila je u utorak kako je anonimno pismo "slabašni pokušaj stvaranja privida o priči koja ne postoji" jer se temelji na medijskim spekulacijama koje je SDP više puta opovrgnuo.

"Možemo još jednom, ali zaista nema potrebe, ponoviti da SDP nije razgovarao s Vladimirom Šišljagićem o bilo čemu, pa tako ni o ovome što autor pisma tako 'zabrinuto' navodi", poručuju iz osječkoga SDP-a.

Smatraju kako s približavanjem lokalnih izbora "evidentno raste i nervoza u pojedinim političkim taborima", da "s tom nervozom dolazi i do maštovitih, ali ne baš uspješnih pokušaja razračunavanja s političkom konkurencijom", pri čemu je jedan od pristupa slanje popularnih "anonimki" koje se potpisuju na razne načine.

"Svrha ove nevješto sastavljene 'anonimke' je obračun na desnom političkom spektru u gradu Osijeku, a želja autora je u taj obračun uvući i SDP, ali na njihovu žalost ovaj put to im nije uspjelo", ističu u osječkoj Gradskoj organizaciji SDP-a.