KAKAV PEH!

Amerikanka javno navijala za Trumpa, a sada joj muža protjerali u Meksiko

07.04.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Roberto Beristain, vlasnik restorana i otac troje djece protjeran je u rodni Meksiko nakon dva desetljeća u Sjedinjenim Državama gdje se oženio Amerikankom koja je glasala za Donalda Trumpa, pa je ostala bez muža

'Mislili smo da će Donald Trump biti dobar predsjednik jer smo željeli živjeti u sigurnosti i jer su nam se svidjela njegova obećanja o protjerivanju kriminalaca, no nisam znao da ću i ja, kao i drugi pošten svijet, ovako završiti', rekao je 43-godišnji Roberto u migrantskoj kući u gradu Juarezu na granici sa SAD-om. 

Njegova supruga Helen iz Mishawake u Indiani javno je priznala da je glasala za Trumpa jer je obećao da će krijumčare droge, silovatelje  i kriminalce protjerati iz zemlje. Vjerovala je da je njezin suprug zaštićen jer nije počinio nikakav prijestup, čak nije imao nikakav prometni prekršaj.

Beristan je 1988. ilegalno ušao u SAD gdje je upoznao Helen, vjenčali su se i dobili troje djece. Uz mnogo odricanja i napornog rada uspjeli su otvoriti restoran u Indianopolisu. 

'Bio sam dio programa prema kojem, ako u 10 godina nisi počinio nikakav prekršaj, postaješ kandidat za dobivanje stalne boravišne dozvole", rekao je Roberto.

Problemi s administracijom počeli su 2000., dok je obitelj bila u Kanadi i našla se na pogrešnom mjestu Nijagarinih slapova pa su Roberta legitimirali i otkrili da je bez valjanih osobnih dokumenata. 

Naređeno mu je da napusti SAD što on nije učinio očekujući stalnu boravišnu dozvolu. Priveden je 6. veljače kada je došao na godišnji sastanak sa svojim agentom useljeničke službe, a tada su na snagu stupile nove mjere administracije Donalda Trumpa.