Vertu Signature Cobra Limited Edition

Zmija od dijamanata i rubini na tipki za pozive - ovo je mobitel od 2, 5 milijuna kuna

01.06.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Obrub ovog mobitela čini zmija sastavljena od 439 rubina, dok su dva smaragda oči zmije. Tijelo zmije obavija se oko dva ogromna dijamanta ugrađena na mobitel dok rubini imaju funkciju tipke za pozive, djelo poznate draguljarnice Boucharon

Britanski proizvođač mobitela predstavio je poprilično ekstravagantan model u ograničenom izdanju – Vertu Signature Cobra Limited Edition.

Ovaj mobitel s ograničenim pristupom internetu i igrama, košta basnoslovnih 360.000 dolara. No, to ne brine kupce koji se žele dokopati jednog od samo osam primjeraka Vertu Signature Cobra Limited linije.

Obrub ovog mobitela čini zmija sastavljena od 439 rubina, dok su dva smaragda oči zmije. Tijelo zmije obavija se oko dva ogromna dijamanta ugrađena na mobitel dok rubini imaju funkciju tipke za pozive, djelo poznate draguljarnice Boucharon.

Vertu Signature Cobra Limited Edition Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za sam uređaj potrebno je platiti i predujam od 145.000 dolara, a dostava je moguća i helikopterom.

Vertu je u ožujku kupila kompanija Baferton, sa sjedištem na Cipru, čiji je vlasnik turski biznismen u izbjeglištvu, a posao je sklopljen za 60 milijuna dolara.

Na čelu Bafertona nalazi se Hakan Urzan koji, prema pisanju Daily Telegrapha, ima mračnu prošlost.

Tijekom 90-ih godina obitelj Urzan posudila je novac od Nokije i Motorole kako bi pokrenula mobilnu mrežu pod nazivom Telsima, ali stvari su ubrzo krenule naopako. Telsima se našla u financijskim problemima, kasnila je s otplatom duga, a istovremeno su se pojavile špekulacije kako obitelj novac troši na privatne avione i imovinu. Iako su sudovi u New Yorku odredili isplatu više milijardi dolara odštete Nokiji i Motoroli, obitelj Urzan i dalje negira optužbe.