UPOZNAJTE JELLY

Želite li najmanji 4G smartfon na svijetu?

06.05.2017 u 16:29

Bionic
Reading

Neobičan projekt tek je počeo kampanju na Kickstarteru, a već je višestruko nadmašio prvotno traženi iznos

Na platformi za zajedničko financiranje Kickstarter početkom svibnja pojavila se kampanja koja je već u prvih nekoliko dana višestruko premašila inicijalno traženih 30 tisuća američkih dolara.

Projekt Jelly prikupio je do završetka ovog teksta gotovo 280 tisuća dolara na Kickstarteru, u kampanji u kojoj ide na sve ili ništa i koja će trajati još 33 dana.

O čemu se radi? Što se krije iza novog instant crowdfunding hita?

Pa, u pitanju je najmanji 4G/LTE pametni telefon na svijetu, s LCD zaslonom dijagonale 2,45 inča (62,2 milimetra) i Googleovim mobilnim operativnim sustavom Android 7 Nougat. 

Zašto bi željeli minijaturni smartfon? Nemamo odgovor na to pitanje, ali čini se kako to ne brine ni tvorce Jellyja, niti gotovo tri tisuće financijera koji su u projekt uložili svoj novac. 

U kineskoj tvrtci Unihertz, koja stoji iza Jellyja, kažu kako je osmišljen kao zamjena za naš glavni pametni telefon, recimo na putu ili na plaži, koja može poslužiti i kao 4G hotspot. Ili kao igračka za vaše dijete.

U mobitel dimenzija 9,1 puta 4 centimetra ugradili su četverojezgreni procesor radnog takta 1,1 GHz, dvije kamere i bateriju kapaciteta 950 mAh, koja bi trebala potrajati tri dana te GPS i žiroskop. 

Upoznajte Jelly Izvor: Unihertz / Autor: Unihertz

Osnovna verzija ponudit će gigabajt RAM-a i osam GB memorije, dok će naprednija Jelly Pro imati dva GB RAM-a i 16 GB memorije.

Obje će podržavati dvije kartice nano SIM (4G i GSM/2G), kao i karticu microSD koja će omogućavati proširenje memorije do 256 GB. Hm, možda bi to mogao biti zgodan priručni player...  

Jelly će biti dostupan u bijeloj, plavoj i crnoj boji. U Unihertzu obećavaju godinu dana jamstva. 

Odlučite li se na financiranje, možete očekivati uređaje uz popust. Isporuka bi trebala krenuti tijekom kolovoza ove godine. Najavljena prodajna cijena je 59 američkih dolara. 

Više: Kickstarter