ODLIČAN REZULTAT

Domaći Gideon Brothers i Orqa pomeli konkurenciju u Njemačkoj

15.10.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Žiri u kojem su sjedili direktori iz DB Schenker, Deutsche Bahn Digital Ventures i NRW.INVEST dodijelili su u kategoriji Gideon Brothersu prvo, a startupu Orqa drugo mjesto u konkurenciji 250 natjecatelja iz 22 države

Domaće tvrtke Gideon Brothers i Orqa pomele su konkurenciju na natjecanju Start.Up! Germany.

tjedan svemira

Prošećite s nama Tehničkim muzejem i pogledajte najzanimljivije svemirske eksponate

Pogledaj galeriju

Žiri u kojem su sjedili direktori iz logističke tvrtke DB Schenker te fondova za rizična ulaganja Deutsche Bahn Digital Ventures i NRW.INVEST dodijelili su u kategoriji Mobility/Logistics Gideon Brothersu prvo, a startupu Orqa drugo mjesto u konkurenciji 250 natjecatelja iz 22 države.

U uži izbor ušlo je 50 timova, među kojima su bila tri iz Hrvatske. Osim Gideon Brothers i Orqe, plasirao se i SailRouter.

Gideon Brothers novi je projekt osnivača Farmerona Matije Kopića. Nedavno su privukli ulaganje vrijedno pet milijuna kuna, a trenutno rade na razvoju robota koji će moći samostalno djelovati u skladištima i obavljati niz poslova vezanih uz logistiku.

Osječki startup Orqa, iza kojeg stoje Ivan Jelušić i Srđan Kovačević, nedavno je na natjecanju Idea Knockout izborio put na sajam Consumer Electronics Show 2019 u Las Vegasu (SAD). Razvijaju video-naočale za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama bespilotnih letjelica.