PREVIŠE SVEGA

Živcira vas tona obavijesti na vašem Facebooku? Evo kako ih obuzdati

13.05.2019 u 11:01

Bionic
Reading

Metoda je jednostavna i zahtjeva samo malu intervenciju u postavkama same društvene mreže. Otkrivamo kako to možete napraviti

Procedura obuzdavanja horde podsjetnika počinje u postavkama Facebooka te se razlikuje ovisno o tome na kojoj platformi radite. Ako koristite računalo, prvo što želite napraviti je otvoriti internetski preglednik, otići na Facebook.com i prijaviti se na svoj profil. Nakon toga kliknite na strelicu koja gleda prema dolje smještenu na gornjem desnom dijelu ekrana. Kliknite na postavke i na lijevoj strani izbornika vidjet ćete rubriku 'Obavijesti'. Kliknite na njih kako biste promijenili postavke za mobitel, email, tekstualne poruke i poruke vezane uz samu stranicu.

Ako kliknete ua Uredi pored bilo koje opcije moći ćete odrediti jesu li one aktivne ili ne. Razlog zašto ovaj izbornik ima toliko puno opcija je Facebookovo nastojanje da vam omogući podsjetnike iz određenih aplikacija koje su vam bitne. Dobro pročitajte što svaka obavijest znači i odlučite koje ćete promijeniti a koje ćete ostaviti kakve jesu.

A što je sa smartfonima?

Procedura počinje s pokretanjem mobilne aplikacije za Facebook i odlaskom u donje desni dio ekrana i pririsak na tri horizontalne crte. Tamo pronađite stavku 'Settings and Privacy' odnosno postavke i privatnost. Ulaskom u spomenuti izbornik vidjet ćete nekoliko opcija - birajte 'Postavke' kako biste mogli urediti postavke vašeg profila. Skrolajte kroz opcije sve dok ne pronađete stavku 'Postavke obavijesti' unutar zaglavlja 'Obavijesti'. Birajte postavke obavijesti i provjerite od koga sve dobivate obavijesti - svaka od spomenutih može se birati i zasebno podesiti.

Uglavnom, što god birali, nema potrebe za potvrdom izmjena - Facebook će ih sve automatski zapamtiti.

znate li?

Ove stvari nikako ne smijete raditi dok punite pametni telefon

Pogledaj galeriju