JAKA POTRAŽNJA

Želite nove Nvidijine grafičke kartice? Morat ćete se strpiti još neko vrijeme

06.10.2020 u 10:00

Bionic
Reading

Šef Nvidije Jensen Huang najavio je kako očekuje nestašice novih modela grafičkih kartica te tvrtke sve do kraja 2020.

Planirate li u dogledno vrijeme nabaviti grafičke kartice RTX 3080 ili 3090 tvrtke Nvidia, morat ćete se strpjeti do iduće godine.

Naime, šef te tvrtke Jensen Huang najavio je kako očekuje nestašice tih grafičkih kartica sve do kraja 2020. Prema njegovim riječima, potražnja će nadmašivati proizvodnju do kraja prosinca.

Oba modela zabilježila su odlične rezultate na početku prodaje - rasprodana su u prednarudžbama nekoliko minuta nakon što su postale dostupne, piše Verge.

Huang je rekao kako nije problem u opskrbi već u potražnji. 'Čak i da smo znali koliki će biti interes, ne vjerujem kako bi bilo moguće povećati proizvodnju dovoljno brzo', pojasnio je. Nvidia se ispričala zbog ograničene dostupnosti modela RTX 3080 i 3090.

Do kraja godine namjeravaju predstaviti još jednu grafičku karticu iz serije RTX 3000, model RTX 3070 koji bi trebao koštati 499 američkih dolara. Pomaknuli su datum početka prodaje na 29. listopada kako bi trgovcima omogućili pristup većem broju primjeraka.

Ako ne želite čekati dok Nvidija uhvati priključak možete provjeriti što pripremaju u AMD-u. Ta bi tvrtka 28. listopada trebala predstaviti modele iz serije Radeon RX 6000, a moguće je i kako ćemo vidjeti suparnika za seriju RTX 3000.