DUOLINGO

Želite naučiti klingonski? Evo tečaja za vas

19.03.2018 u 12:47

Bionic
Reading

Obrazovna aplikacija Duolingo poznata je po učinkovitom sustavu učenja osnova stranih jezika, a s najnovijom nadogradnjom oduševit će obožavatelje Zvjezdanih staza

Klingonski jezik izmislio je lingvist Marc Okrand, a obožavatelji Zvjezdanih staza iliti Trekkiji njegove osnove uče već godinama. Zahvaljujući dobrom duhu, smislu za humor i velikoj ljubavi prema kultnoj seriji, tvorci aplikacije Duolingo u svoj su sustav poduke stranim jezicima uveli i onaj super-popularnih ratobornih vanzemaljaca.

TEHNO PREPORUKA

Ove znanstveno-fantastične serije jednostavno morate pogledati

Pogledaj galeriju

Duolingo je sam po sebi vrlo učinkovit i jednostavan način učenja osnova stranih jezika, a među internautima je poznat i kao polazište za učenje esperanta i high valyriana (iz hit-serije Igra prijestolja).

Iznenađujuće opširno

Tečaj klingonskog tim iz Duolinga priprema već tri godine, a u nastojanju su im pomogli brojni dobrovoljci koji vanzemaljski jezik znaju puno bolje od autora aplikacije. Njihov doprinos je, prema riječima developera, bio neprocjenjiv.

Malo strpljenja

Klingonski jezik je u vrijeme pisanja članka bio dostupan isključivo putem stranice Duolingo. Tvorci ga uskoro planiraju dodati i u aplikacije za iOS i Android.