Veći ekran

Zbogom 'home' gumbu: Procurila je snimka konačnog izgleda iPhonea 8?

29.06.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Makar kao i sve neslužbene informacije do sad ovu valja uzeti sa zrnom soli, prilično je očito da se radi nečemu što bismo zbilja mogli vidjeti na premijernom predstavljanju nove uzdanice Appleovog megapopularnog iPhonea

Prema snimci koja je nedavno stigla od poznatog izvora OnLeaks u suradnji sa Tiger Mobiles novi telefon iz Applea konačno kaže zbogom home gumbu koji je krasio sve dosadašnje modele. Umjesto njega imat ćemo, pa, ekran. Skoro cijena prednja površina uređaja predana je ekranu, dajući samo malo prostora zvučniku smještenom uz sam gornji rub uređaja. 

Prema OnLeaksu, ovaj uređaj temeljen je na tehničkim specifikacijama poznatima kao 3D CAD slike koje su stigle 'iz tvornice koja proizvodi novi iPhone' kaže video.

Zar je ovo konačni iPhone 8? (izvor: Tiger Mobiles) Izvor: Društvene mreže / Autor: PhoneLeaks

Također, kao što smo i pretpostavili, naglašava da bi se pojedinosti ovoga modela mogle promijeniti prije službene prezentacije koja bi se trebala održati ovog rujna.

Što se izgleda uređaja tiče, sve je tu. Od ekrana koji prekriva prednji dio uređaja, do nove dijagonale uređaja koja sada iznosi 5.8 inča. Veći ekran na iPhoneu neće nužno povećati telefon. Radit će se o sličnoj pojavi kao kod novog Samsungovog Galaxyja koji ima enormni ekran ali manji faktor forme. Usporedbe radi, iPhone 8 će biti fizički manji od trenutno najjačeg iPhonea 7 Plus, dok će imati ekran praktički iste veličine.

Što je s kamerom?

Kamera iPhonea 8 također će biti nadograđena - umjesto horizontalne dvostruke kamere na koju smo navikli kod iPhonea 7 Plus, iPhone 8 imat će dvostruku vertikalnu kameru. U njoj je moguće vidjeti Appleov quad-LED True Tone fleš koji se smjestio između dva objektiva. Zašto je došlo do te promjene? Pa, osim uobičajenog odgovora koji glasi 'bolje fotografije', veliku ulogu u ovome slučaju vjerojatno igra proširena stvarnost koju je Apple nedavno najavio.

Pričali ste o veličini..

Kao što smo već naglasili, iPhone 8 će biti veći telefon u manjem kućištu, ako je vjerovati svim glasinama. Model prikazan u videu velik je 143mm x 71mm x 7.4mm. To znači da govorimo o telefonu dimenzija 'običnog' iPhonea 7. Usporedbe radi, iPhone 7 velik je 138.3 x 67.1 x 7.1mm, dok je iPhone 7 Plus puno veći 158.2mm x 77.9mm x 7.3mm.

Razloga zbog kojih smatramo da je ovo konačna verzija iPhonea je više. Za početak, izvor videosnimke odgovoran je za mnogobrojna razotkrivanja Appleovih telefona koja su se ispostavila točnima.

Također, telefon potvrđuje veliku većinu glasina koje je potvrdilo više izvora diljem svijeta. Hoće li ovaj iPhone biti baš taj iPhone koje će Tim Cook uskoro predstaviti pred znatiželjim fanovima? Zbilja ne možemo reći sa stopostotnom sigurnošću. Jedina i prava potvrda koju ćemo dobiti biti će iz samog Applea. Nadamo da će ovaj zanimljivi dizajn ipak biti ono što ćemo krajem godine dobiti.