SAVITLJIV I FLEKSIBILAN

U Lenovu smatraju da je ovo laptop budućnosti

29.06.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Lenovo je tijekom presice u New Yorku nedavno predstavio laptop kakav bismo mogli koristiti za nekoliko godina. Iako gajimo hrpu skepticizma prema savitljivim gadgetima, ovaj na prvi pogled i nije tako loš

Naravno, ovakav uređaj danas nije moguće serijski proizvesti, no Lenovo je uvjeren da će u budućnosti postojati materijali koji će savitljive uređaje sa zakrivljenim ekranima pretvoriti u stvarnost. Prijenosnik dolazi sa ugrađenom tipkovnicom, karakterističnim Mouse Stickom iz Lenova (ono crveno čudo na sredini tipkovnice kojim mičete kursor po ekranu) i naravno, fleksibilnim ekranom. 

Manjak touchpada u najmanju je ruku zabrinjavajući, no to može značiti nekoliko stvari: laptop se vjerojatno oslanja na glasovne komande ili ekran s dodirom. Što god se vrtilo u glavama inžinjera iz Lenova, činjenica je da ćemo se za ovakvo čudo od prijenosnika morati i te kako načekati.

Praktičnost ovakvog uređaja također je jedna od tematika koje nam do kraja nisu jasne - zbog čega raditi ovako fleksibilan ekran kada sam laptop zbog njega nema nikakvu prednost osim što izgleda futuristički? Kao što smo već par puta naglasili, odgovor na to pitanje leži negdje u laboratorijima Lenova. Sve što možemo raditi za sad je diviti se konceptu i potiho se nadati da će jednog lijepog dana on imati nekakav smisao.