three of them

Zaprešićka IT tvrtka raste na krilima posla u Njemačkoj; otkrili su nam kako su počeli i koja je vrsta radnika dobrodošla kod njih

28.11.2021 u 08:59

Bionic
Reading

Po Deloitteovom natječaju 50 najbrže rastućih tvrtki srednje Europe, zaprešićki Three of them ponio je titulu najbrže rastuće hrvatske tehnološke tvrtke, o čemu smo popričali s direktorom Petrom Gabudom

Three of them je najbrže rastuća hrvatska tehnološka tvrtka ovogodišnjeg Deloitteovog natječaja 50 najbrže rastućih tvrtki srednje Europe, objavljeno je krajem radnog tjedna.

U glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih tvrtki hrvatska IT tvrtka Three of them, kojoj su glavna djelatnost internet i mobilna rješenja temeljena na B2B i B2C projektima, našla se na 19. mjestu s rastom prihoda od 1011 posto.

U razgovoru za tportal direktor zaprešićke tvrtke Petar Gabud kazao nam je da su sretni zbog titule jer im je to potvrda da dobro rade i idu u dobrom smjeru.

'Ovo nam je velika motivacija da tako i nastavimo', ističe Gabud, čija se tvrtka primarno bavi izradom custom web i mobilnih aplikacija.

'Baziramo razvoj na raznim tehnologijama, a najčešće su to PHP/Symfony, JavaScript/Vue i Flutter', kažu nam.

Njihov glavni proizvod najveći je 'ecommerce sustav' za ljekarne u Njemačkoj, a pitali smo ih na koja su još tržišta orijentirani.

'U početku smo bili prisutni na hrvatskom, švicarskom, slovenskom i njemačkom tržištu. Filtrirajući projekte, nekako smo se odlučili za njemačko tržište, što se pokazalo dobrom odlukom', pojašnjava Gabud te se prisjeća početaka tvrtke.

'Krenuli smo nas troje s nekoliko klijenata i više manjih projekata. Posla je nekad bilo previše, nekad premalo. Količina stresa i pritisak bili su na nezavidnom nivou, ali smo uspjeli ostati ustrajni i izdržati sve poteškoće u poslovanju. S vremenom se posao stabilizirao i krenuli su ozbiljniji projekti te smo u tom trenutku odlučili krenuti s prvim zapošljavanjima', kaže.

Posao u pandemiji

Što se poslovanja u pandemiji tiče, nisu imali ozbiljnijih smetnji.

'S obzirom na prirodu našeg posla i vrstu klijenta, pandemija nije ozbiljnije utjecala na nas. Budući da smo i prije pandemije prakticirali povremeni rad od kuće, brzo i lako smo se prebacili u potpunosti na remote način rada. Čitavo to vrijeme rasli smo i od veljače 2020. do danas zaposlili smo 15 ljudi', otkriva Gabud te napominje da prihodi kompanije kontinuirano rastu te će i 2021. završiti u plusu.

Prema podacima servisa Poslovna.hr, lanjsku godinu zaključili su s prihodima od 5,02 milijuna kuna, a godinu prije s prihodima od 2,78 milijuna kuna.

Gabud otkriva da im nedostaje kadra te da kontinuirano zapošljavaju.

'PHP i Flutter programeri, frontend developeri s naglaskom na Vue, testeri i pokoji projekt menadžer uvijek su dobrodošli. Naš tim trenutno broji 26 osoba, od čega je 20 zaposlenih u Three of them', kaže.

A što se tiče planova za iduću godinu, ponajprije je to zadržavanje stabilnosti u poslovanju, rast te zapošljavanje novih ljudi, zaključio je Gabud.