GENERATIVNI AI

Zanimaju vas AI i umjetnost? Izdvojili smo nekoliko besplatnih AI generatora

08.12.2023 u 22:33

Bionic
Reading

Servisi kao što su Midjourney AI, Dall-E i Stable Diffusion omogućuju nam stvaranje slika, videa i dizajna koji kombiniraju stilove i sadržaj na revolucionarne načine. Mi smo izdvojili nekoliko alternativnih AI aplikacija koje vaš tekstualni opis pretvaraju u realističnu sliku ili fotografiju

Generatori umjetnosti koje pokreće umjetna inteligencija dostupni su sve većem broju ljudi. Danas je, tako, moguće otići na brojne web destinacije i na njima uz pomoć rečenice s uputstvima koju upisujete stvoriti sliku ili ilustraciju.

Zanima vas kako to sve radi? Posjetite jednu od ovih stranica i isprobajte AI alate potpuno besplatno.

Nightcafe (web): Potpuno besplatan generator slika

Nightcafe je savršen primjer aplikacije za pretvaranje teksta u sliku. Upišite bilo koju rečenicu na engleskom jeziku i program će koristiti umjetnu inteligenciju kako bi vaše upute pretvorio u sliku. Za korištenje ćete se morati napraviti (potpuno besplatan) račun. Pri stvaranju slika možete birati među raznim umjetničkim stilovima, uključujući kubizam, slikanje, matte, surealno, steampunk i tako dalje. Također možete birati koji algoritam želite koristiti - uključujući Stable Diffusion, DALL-E 2 i tako dalje.

Da biste koristili Nightcafe besplatno, morat ćete birati algoritme Stable Diffusion 1.5 ili Stable Diffusion 2.1 te generirati samo jednu sliku po opisu. Drugi modeli i višestruki primjeri slika koštaju 'kredite' koji se oduzimaju od pet besplatnih koje dobijate svakog mjeseca. Nightcafe je, tim rečeno, dosta dobra alternativa Midjourneyju koji je, podsjetimo, jedan od najpopularnijih AI generatora s plaćenim članstvom.

Craiyon (Web): Izvrsno mjesto za isprobati poznati OpenAI-jev DALL-E

Istraživački laboratorij za umjetnu inteligenciju OpenAI stvorio je originalnu i najpopularniju verziju generatora slika DALL-E. Brojni korisnici bili su oduševljeni sposobnošću DALL-E 2 da prirodni jezik pretvori u slike. Ako se ne želite prijaviti, možete koristiti Craiyon (bivši DALL-E Mini), verziju izvornog AI modela otvorenog koda dostupnog za javnu upotrebu. Članovi njegovog tima, piše Makeuseof, bili su dio projekta DALL-E Mini.

Upišite svoj upit, odaberite vrstu slike, unesite negativne riječi (stvari koje ne želite na svojoj slici) i pritisnite Draw. Craiyon će vam dati devet različitih slika napravljenih uz pomoć vašeg teksta. Naravno, svaku od slika možete spremiti na svoj disk. Za razliku od drugih aplikacija, u Craiyonu nema daljnjih poboljšanja ili prilagodbi.

Dream by Wombo (Web, Android, iOS): Jednostavan i djelomično besplatan generator slika

Uz Dream by Wombo možete početi stvarati 'umjetnost' tako da napišete upit, odaberete stil, dodate ulaznu sliku (opcionalno) i pritisnete Create. Trenutačni besplatni stilovi uključuju, između ostalih, Ghibli, nerealistično, anime, crtež i surealno. Nakon što generira slik, program možete zamoliti da razvije još jednu, a možete i preuzeti onu koja vam se sviđa.

Dream by Wombo dostupan je kao web ili mobilna aplikacija. Obje verzije imaju gotovo isti skup značajki.

DeepAI (Web): Brz i jednostavan generator slika

DeepAI nudi pretvaranje teksta u sliku koje je jednostavno za korištenje te daje pristojne rezultate - ako znate napisati dobar upit. U ponudi je mnogo stilova slika, a gotovo polovica njih je besplatna. Besplatne opcije (među ostalim) uključuju osnovni tekst-u-sliku, slatka stvorenja, svjetove mašte, cyberpunk, renesansno slikarstvo i apstraktno.

Svi ovi stilovi proizvode slike prilično slično ostalim alatima na ovom popisu. Među tim stilovima postoji i AI generator logotipa koji možete koristiti za stvaranje zanimljivih ideja za vaš sljedeći logo. Ovaj je alat prilično koristan za umjetnike koji traže inspiraciju za sljedeći uredak.

Bing Image Creator (Web): Microsoftova verzija generatora slika temeljna na DALL-E

Kada je Microsoft doveo AI u Bing, sklopio je ugovor s OpenAI-jem, proizvođačem ChatGPT-a i DALL-E-a. Ubrzo nakon što je Bing Co-Pilot stigao na scenu, Microsoft je također uveo i Bing Image Creator, pružajući sveobuhvatan i besplatan AI paket.

Bing Image Creator radi prilično slično ostalim alatima na ovom popisu - samo unesete upit i pritisnete Create za generiranje slika. Rezultati su pristojni, a možete proizvesti konkretnija umjetnička djela opisujući svoje slike što je sveobuhvatnije moguće.

Pixray (Web): Najbolji generator slika za tehno entuzijaste

Pixray je generator slika koji možete pokrenuti u pregledniku, na računalu ili pomoću API-ja, sve besplatno. Ima jednostavno sučelje, no sa svojim prilagodljivim AI pokretačima i opsežnom dokumentacijom za prilagođene kodove, štreberi će se s njim sjajno zabaviti.

Zadano sučelje je jednostavno. Prvo dodajte svoj upit kao što biste to inače učinili u bilo kojoj aplikaciji. Zatim odaberite između različitih AI rendera. Pixel generira pixel art, vqgan generira GAN slike, a clipdraw i line_sketch generiraju slike temeljene na potezima slične pravim crtežima.

Ovo će vam samo po sebi dati fantastične slike, no najzabavniji dio je posljednji odjeljak - Postavke.

Možete podesiti AI postavke na nekoliko načina. Na primjer, možete dodati umjetnike ili stilove, definirati kvalitetu, ponavljanja ili razmjere i otkriti detaljne načine za promjenu umjetničkog djela kroz postavke mapa, zaslona, filtra, videa i slike.

Canva (Web, Android, iOS): Besplatni generator slika

Canva je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija i dizajn za pametne telefone. Ona je, poput mnogih drugih, također zaronila u svijet umjetne inteligencije s besplatnim generatorom slika - Text to Image.

Možete kliknuti 'Isprobajte primjer' da biste generirali nasumični upit, a zatim kliknite 'Isprobajte još jedan' da biste generirali još jedan. Osim toga, na raspolaganju vam je hrpa stilova za odabir kako bi se generirana slika pridržavala određene teme.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.