NINTENDO, ZAŠTO?

Zaboravite selidbu snimljenih pozicija na drugi Nintendo Switch

06.03.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Ako svoje snimljene pozicije pohranite na microSD karticu, nju ćete moći koristiti samo na konzoli na kojoj je snimljena

Manjak ove opcije za Nintendo Switch zbilja je čudan potez uzmemo li u obzir da nema nikakvu vrstu spremanja podataka na cloudu. Podsjetimo, sačuvani podaci za Switch pohranjeni su u internoj memoriji same konzole te ih trenutačno nije moguće prebaciti na vanjske medije.

Ovo donekle ima smisla nakon što shvatite da ako koristite microSD karticu na jednoj konzoli, nju ćete na drugoj moći iskoristiti jedino nakon formatiranja. Kada pokušate, naime, Nintendo Switch vas dočeka s ovom porukom dobrodošlice:

'The microSD card is being used by another Nintendo Switch console or was used on this console before it was initialized. Delete the Nintendo Switch data on the microSD card to use it on this console.' (MicroSD karticu koristi drugi Nintendo Switch ili ga je ova konzola koristila prije inicijaliziranja. Izbrišite podatke na microSD kartici kako biste je mogli koristiti na ovoj konzoli.)

Spremljeni podaci, slike iz igre i drugi podaci vezani uz Nintendo Switch, na sreću neće biti izbrisani odlučite li se na obnovu kartice. Obzirno, nema što.

Prvi pogled na Nintendo Switch Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Uglavnom, do kraja nam nije jasno zašto spremljeni podaci uopće stoje na popisu pošteđenih podataka ako ionako ne možete spremiti poziciju na microSD. Ovo je možda neka vrsta naznake o budućim nadogradnjama ili je još jednom riječ o Nintendovoj brizi za podatke na kartici ako je planirate koristiti na nekoj drugoj konzoli.

Kako god okrenuli, Nintendo Switch je trenutačno inovativan i pun neobičnih tehnoloških rješenja. Nadamo se da će problem sa selidbom snimljenih pozicija uskoro biti riješen.