ZAŠTO?

Kartice s igrama za Nintendo Switch zbilja imaju odvratan okus

06.03.2017 u 06:49

Bionic
Reading

Dolazak novih konzola poput Nintendo Switcha sa sobom donosi hrpu urbanih mitova i čudnih priča. Jedna od njih internetom se počela širiti prije nekoliko dana i tiče se, pazite, okusa kartica na kojima su pohranjene igre. Pitanje je, doduše, je li Nintendo ovo napravio namjerno ili smo svi (konačno) poludjeli?

Velik broj ponosnih vlasnika nove konzole iz Nintenda na društvenim mrežama javljaju da igre za Nintendo Switch, odnosno medij na kojem stižu jednostavno imaju grozan okus. 'Jedina stvar koje se sjećam je da naljepnica ima blago rezak okus' napisao je urednik Eurogamera Oli Welsh nadodavši da 'sama plastika nema okus'.

Ovo, naravno, ne znači da vi ne bi smjeli okusiti kartice s videoigrama za Switch. Jedini problem je što baš nemaju okus po šumskom voću. Nintendo je, da stvar bude najbolja, ubrzo nakon početka širenja glasina bez ikakve rezerve potvrdio da njihove igre imaju odvratan okus - s razlogom.

'Grozni okus je ovdje da bi djecu odvratio od gutanja. I da, držite kartice s igrama čim dalje od male djece' napisali su iz Nintenda. 'Tvar za pojačavanje gorčine (denatonijev benzoat) nalazi se na svakoj kartici i nije otrovan.' Iako vam ime kemikalije možda ne zvuči poznato, velike su šanse da ste za nju čuli pod drugim imenom poput 'ono što stavljaš klincima na nokte kada ne želiš da ih grizu'. Ako nas pitate - ovo je jako dobra ideja.

Nintendo Switch je, inače, na tržište stigao u petak 3. ožujka, a kod nas mu se cijena kreće oko 2.800 kuna.