YouTube Shorts

YouTubeov odgovor TikToku stigao je na iPhone i Android

13.07.2021 u 13:43

Bionic
Reading

YouTubeov YouTube Shorts od danas je dostupan u preko 100 zemalja, a cilj mu je zadati udarac strahovito popularnom kineskom konkurentu TikToku

YouTubeov odgovor TikToku pod imenom YouTube Shorts počinje s globalnom isporukom. Usluga je prvotno lansirana u Indiji, nakon čega je stigla u još 26 zemalja uključujući SAD i UK. YouTube Shorts koji je i dalje u beti od danas je dostupan u preko 100 država diljem svijeta, prenosi Verge.

YouTube Shorts pokušava dostići TikTok kao platforma za kratke videe, s time da Google Shorts integrira u već postojeći YouTube ekosustav - unutar same aplikacije YouTube. Korisnici Shortsa tako mogu koristiti uzorke zvuka iz YouTube videa uz mogućnost nuđenja kratkih linkova prema videima iz kojih je uzorak uzet.

Dok YouTube eksperimentira sa TikTokovim kratkim videima, TikTok eksperimentira sa YouTubeovim tradicionalnim formatom. ByteDance je nedavno maksimalnu duljinu videa produljio na tri minute te se počeo širiti na platforme poput Android TV-a i Fire TV-a.