CES 2020

Xiaomi predstavio Black Shark 2 Pro - moćni Android stvoren za gejming

09.01.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Smartfoni za gejming su svakim danom sve popularniji, čemu svjedoči i povećani broj uređaja poput Black Sharka 2 Pro, vjerojatno najboljeg smartfona za videoigre predstavljenog na sajmu CES u Las Vegasu

Xiaomi je na sajmu CES 2020 predstavio Black Shark 2 Pro, nabrijani gejming telefon sa svijetlećim logotipom, samo jedan od brojnih telefona za igranje koji su, očigledno, vrlo velik hit na CES-u i pokazatelj da tržište telefona nastoji udovoljiti i nišnim tržištima. Razer Phone je, podsjetimo, izašao 2017. donijevši novi niz značajki namjenjenih igranju igara - stvari poput LCD prikaza od 120 Hz, najmoćniji Snapdragon na tržištu i naravno - logotip koji svijetli.

U 2020. svi popularniji Androidi imaju svoju varijantu moda za gejmanje - od Google Pixela 4 do Samsung Galaxy Notea 10 Plus. OnePlus 7T, s druge strane, koristi ekran brzine osvježenja 90 Hz, a za vratom su mu drugi gejming uređaji poput Asus ROG Phonea 2, Nubia Red Magica 3S i konačno - Xiaomijevog Black Sharka 2 Pro.

Black Shark 2 Pro je skoro isti kao Black Shark 2 - jedina razlika je procesor - Snapdragon 855 Plus. 855 Plus ima 15 posto bržu grafiku i CPU koji radi na frekvencijama do 2.96 GHz (za razliku od 'običnog' 855 koji radi na 2.84 GHz).

Ispod poklopca

Black Shark 2 Pro dolazi sa Samsungovim AMOLED ekranom dijagonale 6.39 inča frekvencije 60 Hz. Usporedbe radi, Red Magic 3 radi na 90Hz, a Asus ROG Phone 2 na 120Hz.

Ono što Black Shark Phone 2 Pro čini posebnim je brzina reakcije ekrana koja je u njegovom slučaju 240 Hz. Ovo teoretski smanjuje latenciju pri igranju - štoviše, Xiaomi tvrdi da Pro ima brzinu odgovora 34.7 miliseknude, što je puno brže od bilo kojeg drugog gejmerskog telefona.

CES 2020.

Dostavljači toaletnog papira, ljubavni roboti, pametne pelene i jastuci protiv hrkanja: Na CES-u se nađe i korisnih izuma

Pogledaj galeriju

Još jedna spomena vrijedna značajka je značajka pod imenom Master Touch 2.0 koja može povećati zone dodira na lijevoj i desnoj strani uređaja, te prepoznati intenzitet pritiska. Drugim riječima - na lijevoj je strani ekrana moguće imati jako osjetljivu površinu, dok ćete drugu moći pritiskati većom silom. Kao i u slučaju prvog Black Sharka, uređaj dolazi sa Sharkspace tipkom koja telefon prebacuje u 'gejming mod' koji optimizira performanse, čisti memoriju uređaja i minimalizira vanjske smetnje.

Black Shark 2 Pro dostupan je po cijeni od 599 eura. Više informacija o smartfonu možete pronaći ovdje.