BRŽE I LAKŠE

WhatsApp ima dobre vijesti: Evo kako će vam olakšati prebacivanje podataka

03.07.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Umjesto procedure putem oblaka, nova značajka temeljena na QR kodu podatke prenosi lokalno, pod uvjetom da oba uređaja koriste isti operativni sustav

Prebacivanje poruka i velikih privitaka iz razgovora u WhatsAppu nije lak proces, no ako oba uređaja imaju isti operativni sustav, proces će se olakšati. Metin direktor Mark Zuckerberg objavio je da će nova značajka prijenosa razgovora raditi izvan oblaka te da će za nju trebati jednostavni QR kod prikazan na starom i pročitan na novom telefonu. 'Svi podaci u razgovoru samo se dijele od uređaja do uređaja, a prijenos je u cijelosti enkriptiran', pišu iz WhatsAppa.

Nov proces će vjerojatno raditi brže nego dosadašnja alternativa koja kao posrednike za prijenos koristi iCloud i Google Drive. Jedan od najvećih potencijalnih problema može biti sama veličina pohranjenog razgovora koja u određenim slučajevima zna nadmašiti kapacitet pohrane na oblaku.

Jedina slabost ove značajke dolazi u obliku kompatibilnosti - prijenos radi samo s Androida na Android, odnosno iPhonea na iPhone.

WhatsAppova objava nije sadržavala nikakve datume objave, što znači da ćemo na njih morati čekati sve dok ne prođu proces zatvorenog i otvorenog testiranja, zaključuje Verge.