TEHNO SAVJETI

Kako poslati WhatsApp poruku osobi koja vam nije u kontaktima? Ništa lakše

19.06.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Pokazat ćemo vam trik uz kojeg ćete poruku poslati puno brže te izbjeći naporno unošenje novog broja u imenik

WhatsApp je zbilja moćan alat za slanje enkriptiranih poruka, no problem nastaje ako nekome samo želite poslati jednu bez da ga unositeu kontakte. Na sreću, postoji zaobilazna metoda koja, premda u startu traži malo vremena, kasnije postaje jednim od najjačih alata u vašem WhatsApp arsenalu.

U slučaju da za nju niste čuli, WhatsAppove podesive poveznice wa.me ljudima omogućavaju slanje poruka jednim klikom. Obično ih nalazimo na web stranicama i elektroničkim dućanima, no stvar je u tome što ih možete koristiti i vi. Evo kako.

Odite na web stranicu https://wa.me/(broj telefona). Zamijenite broj telefona primatelja s kodom zemlje i WhatsApp brojem i nemojte dodavati nikakve dodatne simbole poput crtica ili plusa. Za Hrvatsku je tako broj +385, pa bi 099 broj izgledao ovako: 38599123456. Pritisnite tipku Continue to chat te otvorite WhatsApp na telefonu ili računalu. Nakon toga pošaljite poruku putem prozora za dopisivanje. Ukoliko broj nije registriran putem WhatsAppa, aplikacija će vas o tome obavijestiti.

Preporučamo da adresu pohranite za buduće razmjene poruka. Također obratite pažnju da ova metoda radi samo za individualne razgovore.

Neki skinovi za Android poput MIUI-ja i OxygenOS-a dozvoljavaju nekoliko simultano aktivnih instanci WhatsAppa koje dozvoljavaju istovremeno korištenje dva računa. Ako aktivirate drugi račun WhatsAppa, preglednik će vas pitati koji želite koristiti.