DIGITALNO DOPISIVANJE

WhatsApp za Android uskoro čeka zanimljiv redizajn

27.06.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Prema najnovijem izvješću, Meta trenutno pokušava uskladiti dizajn aplikacija na iOS-u i Androidu

WhatsApp za Android usvaja dizajn koji je sve sličniji onom na iOS-u, izvještava Android Police. U nedavnim se beta izdanjima, konkretno, promijenila donja navigacijska traka. Usluga je također radi na redizajniranom kontekstnom izborniku za poruke, približavajući još jedan aspekt verziji za iOS.

Ove izmjene odražavaju želju WhatsAppa da pruži dosljednije korisničko iskustvo na svim platformama, vjerojatno zbog potrebe da se drži korak s drugim vodećim aplikacijama za razmjenu poruka. Tim rečeno, čini se da platforma u vlasništvu Mete također malo mijenja gornju traku u verziji za Android.

Prema izvješću WABetaInfoa, najnovija beta izdanja WhatsAppa za Android sadrže dokaze koji upućuju na neka manja podešavanja zaglavlja. WhatsApp eksperimentira s bijelom akcijskom trakom za aplikaciju, no taj redizajn još nije dostupan niti korisnicima u beta programu.

Bijela akcijska traka postaje vidljiva kada isključite tamnu temu telefona, čime se postiže dosljednost gornje trake aplikacije i ostatka sučelja. Ovo također usklađuje izgled WhatsAppa s Googleovim smjernicama Material Design 3.

U posljednjoj beta verziji WhatsAppa na Androidu, WABetaInfo je također pronašao naznake tamnije gornje trake. U trenutnoj verziji aplikacije zaglavlje ima svjetliju nijansu u usporedbi s ostatkom korisničkog sučelja kada je telefon u tamnom načinu rada. U budućem ažuriranju ovo bi se ponašanje moglo promijeniti, a WhatsApp će navodno uvesti tamniju nijansu za zaglavlje, slično kao na iOS-u.

Ove su promjene dobrodošao dodatak zaglavlju WhatsAppa koje na Androidu već neko vrijeme ima nepromjenjen dizajn.