NOVA ZNAČAJKA

WhatsApp će nam dati veću slobodu s računima, evo što spremaju

16.06.2023 u 09:17

Bionic
Reading

WhatsApp bi uskoro korisnicima mogao ponuditi više računa na istom uređaju uskoro nakon nadogradnje koja dozvoljava jedan račun na više uređaja

Ako spadate među korisnike WhatsAppa koji često koriste više od jednog računa, ova će vas nadogradnja razveseliti. Aplikacija, prema WABetaInfou, razvija podršku za više računa na istom Androidu. Značajka radi slično kao i na drugim Metinim društvenim platformama (Instagramu i WhatsAppu). Sve što trebate napraviti je pritisnuti na tipku koja prikazuje trenutno aktivni račun i vidjet ćete mogućost dodavanja novih.

Novonastali račun će se pohraniti na uređaju te će funkcionirati kao svi ostali, što znači da ćete se iz njega moći odjaviti. Podrška za više računa bi mogla biti korisna ako imate veći broj računa od kojih su neki privatni a neki poslovni. Ova nadogradnja također uvodi objave i ankete pratiteljima, značajki koju WhatsApp u nekom trenu vjerojatno planira monetizirati. Meta navodno radi i na mijenjanju brojeva u korisnička imena, približivši WhatsApp 'uobičajenim' društvenim mrežama.

Podrška za više računa također prati dolazak 'companion modea' koji na iOS-u i Androidu istom računu dozvoljava rad na više uređaja. Do sad ste, podsjetimo, istovremeno mogli biti prijavljeni na samo jedan telefon uparen s jednim tabletom i jednim računalom.

Točan datum dolaska nove značajke nije poznat. Pretpostavljamo da će podrška za više računa biti dostupna i na iOS-u, no trenutno je mogu isprobavati samo korisnici bete WhatsAppa na Androidu, zaključuje Engadget.