META TESTIRA

WhatsApp za Android uskoro bi mogao dobiti dvije zanimljive nadogradnje

29.05.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Najnovija beta WhatsAppa za Android donosi mogućnost dijeljenja zaslona i nadogradnju za navigacijsku traku

WhatsApp je u beti počeo testirati novu značajku koja će korisnicima omogućiti dijeljenje zaslona, što bi omogućilo jednom korisniku da pokaže cijeli zaslon svog uređaja, značajku koja je prilično popularna na servisima za video chat kao što su Zoom i Microsoft Teams.

O značajci je prvi izvijestio WABetaInfo, objavivši da su s instalacijom bete u 2.23.11.19 neki beta testeri vidjeli novuznačajku dijeljenja zaslona. U izborniku poziva postoji nova opcija koja, kada se pritisne, počinje dijeliti zaslon s onima s kojima razgovarate. WhatsApp predstavlja odricanje od odgovornosti prije pokretanja značajke, dajući korisnicima do znanja da će aplikacija imati pristup svemu što se prikazuje na zaslonu.

Nakon što korisnik pristane na uvjete, počet će dijeljenje zaslona. Izvor navodi da ova značajka možda neće raditi sa starijim verzijama aplikacije i da bi mogla biti ograničena kada je u pitanju broj ljudi kojima se dijeljenje zaslona može emitirati.

Osim dijeljenja zaslona, čini se da je došlo do manje promjene na donjoj navigacijskoj traci u obliku preuređivanja nekih kartica. Iako ništa nije uklonjeno, iskustvo bi moglo biti malo zbunjujuće ako ste navikli vidjeti korisničko sučelje na određeni način.

Nova značajka i promjene korisničkog sučelja dostupne su u posljednjoj beta verziji te nisu uvedeni svim sudionicima. Ako želite isprobati ovu beta verziju ili bilo koju buduću verziju, možete se prijaviti i preuzeti aplikaciju iz Trgovine Google Play.