Krenula prodaja u indiji

Vivo je predstavio novi model V15 Pro. Evo što se sve nalazi u njemu

20.02.2019 u 15:20

Bionic
Reading

Skočna kamera s čak 32 megapiksela sprijeda i tri kamere straga, umjetna inteligencija i otključavanje licem nisu jedino čime privlači ovaj srednjostrujaški mobitel. Još da umjesto MicroUSB priključka za punjenje koristi USB Type-C, prvi bi dojmovi bili još bolji.

Vivo je prvi došao na ideju da u uređaj ugradi motorom pokretanu, skočnu kameru za selfije kako bi riješio problem telefona na kojem nema mjesta za zub. Tehnologija se prvi put pojavila na konceptnom telefonu Vivo Apex, potom smo je vidjeli na modelu Vivo Nex S, a sada eto i na novom Vivo V15 Pro.

Nex S bio je ispunjen vrhunskom tehnologijom za svoje vrijeme, ali je pritom bio i velik i prilično skup. S druge strane, V15 Pro je pametni telefon srednje struje i dobar pokazatelj koliko se brzo inovacije danas ugrađuju u obične pametne telefone.

Prednja kamera iskače u roku keks

Prednja kamera ima čak 32 megapiksela i izlazi iz gornjeg desnog kuta. Vivo je omogućio otključavanje licem i senzorom otiska prsta na zaslonu. Da bi se ekran otključao, potrebno je manje od dvije sekunde. U tom roku kamera iskoči, uslika i vrati se u kućište.

Nema tu šminkerskih 3D senzora, samo kamera. Za višu razine sigurnosti možete koristiti u zaslon ugrađen senzor otiska prsta. Riječ je naprednom senzoru pete generacije, pouzdanijem od većine senozora koji se trenutno mogu naći na tržištu.

Vivo V15 Pro počeo se danas prodavati u Indiji Izvor: Društvene mreže / Autor: GSMArena Official

Sjajno, blješteće kućište podsjeća na Huaweijev Hyper Optical dizajn koji krasi njihov Mate 20 Pro. Vivo ga naziva Spectrum Ripple i mada podsjeća na staklo, zapravo je od izrađen od plastike. Plastični su i rubovi uređaja, što na prvi dodir odaje da je ipak riječ o uređaju srednje klase.

Umjetna inteligencija upravlja kamerama

Vivo V15 Pro je dubok 8,2 mm i teži 185 grama. Zadržan je priključak za slušalice, a ugrađen je i poseban utor za MicroSD karticu.

Straga, s lijeve strane, nalaze se tri objektiva: glavni od 48 megapiksela, ultraširoki od 8 megapiksela i još jedan od 5 megapiksela za mjerenje dubine. Umjetna inteligencija upravlja prepoznavanjem scene, portretnim osvjetljenjem i noćnim načinom snimanja.

Rezultati su, kažu, impresivni. Želite li dobivene fotografije dodatno urediti, pri ruci je niz 'poboljšanja', od promjene tena te oblika i veličine očiju, do tesanja figure. Svaka je postavka podesiva, a tu je i niz filtera.

Vivo V15 Pro dolazi sa Androidom 9.0 Pie i sigurnosnom zakrpom od siječnja 2019. godine te vlastitim Funtouch sučeljem devete generacije i instaliranim Google uslugama.

Blu Vivo X Izvor: Blu / Autor: Blu

Poznate Androidove tipke koriste se za navigaciju kao standard, a Vivo nudi i vlastiti sustav kontrole.

Treba pohvaliti izbor Super AMOLED zaslona. Telefon pokreće Snapdragon 675 procesor s 8 GB RAM-a no specifikacije će varirati ovisno o tržištu. Tu je i baterija kapaciteta 3700 mAh. Mnogi su razočarani MicroUSB priključkom za punjenje, umjesto da koristi USB Type-C. Postoji i brzo punjenje: 25 posto kapaciteta za 15 minuta.