WINDAYS VIRTUAL

Virtualno izdanje konferencije WinDays pratilo je blizu dvije tisuće gledatelja

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.04.2020 09:51
  • Objavljeno 23.04.2020 u 09:51
Program su vodili Igor Pavleković i Tomislav Tipurić

Program su vodili Igor Pavleković i Tomislav Tipurić

Izvor: Microsoft / Autor: Microsoft

Redovna godišnja konferencija WinDays bit će održana od 28. rujna do 1. listopada u hotelima Maistra u Rovinju

WinDays Virtual, online programski dan konferencije WinDays20 powered by Microsoft, pratilo je 1.997 jedinstvenih korisnika iz Hrvatske i iz regije, a tijekom dana je zabilježeno 5.000 spajanja.

Putem platforme Microsoft Teams gledatelji su mogli pratiti ukupno 11 predavanja. Program su vodili Igor Pavleković i Tomislav Tipurić, koji su virtualno ugostili 12 domaćih i stranih predavača.

  • +5
  • +2

Koronavirus u Europi

Izvor: EPA / Autor: TIAGO PETINGA

Tako su, primjerice, Ivica Skender i Andrej Lončarić (GDi) pokazali su na koje sve načine moderna geoinformacijska platforma pomaže u kriznim situacijama poput nedavnog potresa u Zagrebu i aktualne epidemije koronavirusa.

Tatjana Skoko (Microsoft) s moderatorima je prokomentirala kako se Microsoft nosi s radom na daljinu te kako u svemu tome pomažu Teamsi.

Adis Jugo (SysKit) pojasnio je kako uz pomoć Azure Cognitive Services analizirati podatke na Teamsima i na SharePointu te mnoštvo podataka pretvoriti u pametnu bazu znanja.

Marin Franković (Span) predstavio je novosti u infrastrukturnim komponentama Microsoftovog Azurea, objasnio koje odabrati i kako ih najbolje koristiti.

Ana-Marija Petric (Poslovna inteligencija) prezentirala je kako se, u svjetlu GDPR-a i hrvatskog jezika, nositi s nestrukturiranim podacima te koje alate koristiti za detekciju osjetljivih podataka.

Luka Manojlovič (MA-NO) objasnio je zašto je VPN tehnologija posebno zanimljivo rješenje u ovo doba kada prevladava rad na daljinu.

Gledatelji su se mogli uključiti s komentarima i pitanjima za predavače. Program je završio javljanjem Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je uživo predstavio novi singl Sva naša ljeta.

Konferencija WinDays 2020 bit će održana od 28. rujna do 1. listopada u hotelima Maistra u Rovinju. Do tada ćete moći pratiti serijal predavanja Road to WinDays, koji će dodatno predstaviti konferencijske teme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!