HAKOM POTVRDIO

Vipnet nije naplaćivao skuplji roaming

02.08.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Rješenje inspektora HAKOM-a potvrdilo je dosadašnje navode Vipneta kako su prema svim korisnicima ispunjene sve obveze, a posebno u slučaju slanja obavijesti korisnicima koji su imali neki drugi paket roaming usluga da u svakom trenutku mogu zatražiti Eurotarifu za roaming

Inspektori HAKOM-a obustavili su inspekcijski nadzor nad Vipnetom i izdali rješenje kojim zaključuju kako je Vipnet postupio u skladu s obvezama iz Uredbe o roamingu br. 531/2012, priopćeno je danas iz Vipneta.

HAKOM je u svom rješenju potvrdio da je Vipnet svim korisnicima, koji nisu imali uključenu jednu od posebnih Eurotarifa, sa 1. srpnja automatski omogućio Eurotarifu kao i postavljanje ograničenja potrošnje i besplatno informiranje o dosegu 80 posto i 100 posto potrošnje, čime su ispunjeni uvjeti Uredbe.

Također, istaknuto je da je Vipnet obavještavanjem korisnika, koji su koristili neku drugu roaming tarifu, o mogućnosti jednostavnog prelaska na Eurotarifu postupio u skladu s obvezama iz Uredbe o roamingu.

Iz Vipneta naglašavaju kako nakon 1. srpnja nisu naplaćivali roaming usluge po starim tarifama koje su više od onih propisanih Uredbom EU-a.

Dodaju i kako HAKOM-ovo rješenje 'jasno upućuje na činjenicu da su optužbe udruge Telekom bile netočne i neutemeljene te da su krivo informirale javnost i bespotrebno uzbunile velik broj korisnika, čime su nanijele znatnu štetu Vipnetu'.