NOVI NANOS BOJE

[VIDEO] EA ostaje bez ugovora s FIFA-om, ali ne i bez nogometa

13.05.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Poznati izdavač videoigara službeno je objavio da će prestati izdavati nogometne naslove s brendom FIFA

Electronic Arts i FIFA službeno privode suradnju kraju. Pregovori oko prava korištenja FIFA brenda u uspješnom nogometnom serijalu privedeni su kraju, objavio je EA u utorak. Ovo znači da će EA rebrandirati svoje nogometne igre pod novim imenom: EA Sports FC. Trenutni ugovor trebao je isteći nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, nakon čega EA više ne smije koristiti ime FIFA. Kompanija ima stotine dogovora o licenciranju kako bi zadržala sličnosti igrača sa pandanima iz stvarnog života, a tu su naravno i imena timova i turnira za veliku većinu današnjeg nogometnog sporta.

New York Times je prošle godine izvjestio da su pregovori između EA i FIFA-e pod pritiskom, prije svega zbog količine novca kojeg je FIFA tražila i ograničenja koja je htjela uspostaviti. Novo izvješće kaže da je Electronic Arts također bio nezadovoljan time da FIFA licencira ime drugim igrama poput Fortnitea i Robloxa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: EA Sports

Cam Weber, izvršni potpredsjednik i generalni menadžer za FIFA-u u EA Sportsima napisao je da će nova igra EA Sports FC biti 'nova nezavisna platforma' koja će 'dozvoliti EA-u da ostvari bolju budućnost, s time da će kompanija prije isteka ugovora izbaciti još jednan naslov s brendom FIFA'.

'Posvećeni smo ponovnom investiranju u sport i radujemo se radu sa brzorastućim brojem partnera kako bi se proširili na nova autentična iskustva koja donose radost, inkluzivnost i imerziju našoj globalnoj zajednici fanova. Radujem se dijeljenju dodatnih informacija s vama tijekom sljedećih nekoliko mjeseci' zaključio je.