lažni računi

Opet obrat: Musk objavio kako je preuzimanje Twittera 'na ledu', otkrio i zašto

13.05.2022 u 12:08

Bionic
Reading

Elon Musk na Twitteru je objavio kako je preuzimanje ove mreže na ledu dok se ne razjasne detalji oko lažnih računa

Preuzimanje Twittera od strane Elona Muska na ledu je dok milijarder ne dobije više informacija o problemu s lažnim računima.

Kako je sam izvijestio na Twitteru, lažni računi trenutno čine manje od pet posto ukupnih, a Musk čeka dokaze koji idu u prilog ovoj brojci.

Nije pojasnio brine li ga udio ili smatra da bi ta brojka trebala biti drugačija. Također nije pojasnio zašto je preuzimanje na ledu sad pošto je ova brojka bila objavljena prije dva tjedna.

Krajem travnja objavljena je informacija o Muskovom preuzimanju Twittera za 44 milijarde dolara, a milijarder se u nekoliko navrata doticao slobode govora na ovoj platformi.

Tvrtka je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 milijuna dnevnih korisnika do kraja 2023., ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvješću.

U međuvremenu je objavljeno i kako će kompaniju napustiti dva visokopozicionirana zaposlenika zadužena za nadzor odjela za potrošače i prihode.

Nakon objave posljednjeg Muskovog tweeta, vrijednost dionice pala je 20 posto na 36 dolara, a Musk se nedugo nakon prve, javio i s novom objavom, kazavši kako je i dalje 'posvećen akviziciji Twittera'.