nova opcija

Viber ima dobre vijesti oko nestajućih poruka u grupnim razgovorima

  • Autor: Bi. S.
  • Zadnja izmjena 20.10.2021 11:29
  • Objavljeno 20.10.2021 u 10:52
tportal

Izvor: viber / Autor: nn

Povodom mjeseca u kojem se pojedinci osnažuju da poduzmu mjere koje se tiču zaštite podataka, Viber također najavljuje globalno uvođenje funkcionalnosti nestajućih poruka u grupnim razgovorima

Ova funkcionalnost je dostupna od lipnja 2020. u individualnim razgovorima, a od sada sudionici mogu jednostavno uključiti i isključiti tu značajku u bilo kojem grupnom chatu te odrediti žele li da poruke nestanu nakon 10 sekundi, jednu minutu, sat ili jedan dan nakon čitanja.

Na uređajima koji koriste Android 6 ili noviji, Viber će u potpunosti onemogućiti prosljeđivanje, kopiranje ili snimanje zaslona poruke kada je aktivirana opcija nestajanja. Za starije verzije Androida i sve korisnike iOS-a, članovi grupnog chata bit će automatski obaviješteni ako bilo koji član napravi snimak zaslona poruke koja će nestati. Značajka se može primijeniti na bilo koju vrstu poruke, uključujući fotografije i naljepnice.

Komunikacija s tvrtkama

Korisnici također mogu imati povjerenja u svoju sigurnost dok putem chatova komuniciraju s tvrtkama. Sve brendove koje žele imati službenu poslovnu prisutnost na Viberu ručno pregledava i odobrava Viberov tim, a brendovi su dužni prihvatiti pravila o privatnosti korisnika za komunikaciju s korisnicima. Provjereni poslovni profili dobivaju "plavu kvačicu" - znak autentičnosti koji korisnicima pokazuje da je brend pouzdan, što omogućuje transparentniju komunikaciju između korisnika i brendova. Pored toga, službeni poslovni račun može sadržavati podatke o brendu, logotipu, adresi i telefonskom broju - sve kako bi korisniku olakšalo provjeru i prepoznavanje stvarnog računa.

Tijekom cijelog listopada Viber dijeli savjete o sigurnosti putem poruka i video materijala u svojim lokalnim zajednicama kako bi educirao korisnike na koji način mogu prilagoditi i kontrolirati različite aspekte svoje privatnosti u aplikaciji.

Viber se 2020. godine pridružio kampanji #StopHateForProfit kako bi pokazao svoju trajnu podršku zaštiti korisničkih podataka te je istovremeno prekinuo i sve poslovne veze s Facebookom. O ovom je koraku, u svom najnovijem istraživanju, pisao Mozilla Foundation gdje je Viber prepoznat, s općenito pozitivnom ocjenom, kao kompanija koja kvalitetno pristupa svom radu na zaštiti privatnosti, poručuju iz Vibera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!