TEHNO SAVJETI

Vaš se Android ne želi nadograditi? Evo što možete poduzeti

01.02.2020 u 08:18

Bionic
Reading

Ako vaš uređaj ne može obaviti preuzimanje i nadogradnju, to bi moglo stvoriti ozbiljne probleme. Evo pregleda mogućih uzroka i rješenja

Uređaji s operativnim sustavom Android povremeno preuzimaju i instaliraju softverske nadogradnje kako bi mogli optimalno funkcionirati, ali i biti zaštićeni od hakerskih upada.

Ako vaš uređaj ne može obaviti preuzimanje i nadogradnju, to bi moglo stvoriti ozbiljne probleme. Evo pregleda mogućih uzroka i rješenja.

gadgeti za svačiji džep

Samopunjivi bežični punjači, pametni selfi štapovi, roboti... Ovo su najbolji dodaci za mobilne telefone koji smo vidjeli na CES-u

Pogledaj galeriju

Internetska veza nije dovoljno dobra

Uređaji s Androidom moraju biti povezani Wi-Fijem ili mobilnim internetom kako bi preuzeli i instalirali nadogradnju. Moguće je kako internetska veza koju trenutno koristite nije dovoljno jaka za to.

Vaš je uređaj prestar

Nakon određenog broja godina proizvođači prestanu nuditi softverske nadogradnje za pojedine modele pametnih telefona. Ako je to problem jedino rješenje je nabavka novijeg uređaja.

Baterija je na izdisaju

Softverske nadogradnje mogu potrajati. Stoga brojni uređaji moraju imati na raspolaganju određenu razinu kapaciteta baterije kako bi ih mogli obaviti. Ovaj problem riješit ćete tako što ćete napuniti bateriju do maksimuma i pokušati ponovno pokrenuti nadogradnju.

Smartfon nema dovoljno memorije

Za softversku nadogradnju obično je potrebno imati dovoljno memorije za pohranu. Provjerite je li memorija vašeg Androida puna. Ako jest, pokušajte obrisati dio datoteka koje više ne trebate (fotografije, video zapise, preuzete dokumente i tome slično) pa pokušajte ponovno.