18-INČNI OLED

Uskoro i u vašem domu - potpuno savitljivi zasloni

04.06.2015 u 07:32

Bionic
Reading

Dok se zakrivljeni zasloni polako primaju na tržištu pametnih telefona, u LG Display odjelu razmišljaju i rade na većim dijagonalama. Na SID 2015 (Society for Information Display) konferenciji u San Joseu, tvrtka predstavlja 18-inčni i potpuno savitljivi OLED zaslon, kojim je prikazan i mogući put kojim će ići televizori sutrašnjice

Demonstrirani OLED zaslon je moguće saviti u cijev promjera svega tri centimetra, a iako je razlučivosti tek 1.200 puta 800 piksela, novitet za takvu izvedbu je korištenje novog poliamidnog sloja sa stražnje strane umjesto dosadašnjih materijala. Time je omogućena bolja savitljivost, ali i smanjenje debljine zaslona.

Pored tog zaslona, LG Display je otkrio i niz drugih 'ekskluzivnih tehnologija' koje bi se mogle pojaviti u uređajima budućnosti. Tu je tako i prozirni OLED panel s trostruko više propusnosti od 'prozirnih' LCD-a, čime je moguć jasniji prikaz.


LG Display vjeruje kako će do 2017. godine tvrtka razviti potpuno savitljivi Ultra HD OLED zaslon dijagonale više od 60". Svijet je itekako spreman za takvo što - a ako se OLED tehnologija počne razvijati tempom kakvim predviđaju divovi iz tog sektora, šanse su da će i cijene postati kudikamo prihvatljivije.

Već 2015. godina mogla bi se pokazati ključnom za svijet OLED televizora, s tržištem koje će zahvaljujući sve nižim cijenama jednostavno početi cvjetati. Barem tako smatraju u LG Display.