DOMIŠLJATO

Upoznajte inženjera koji je umjetnom inteligencijom doskočio - mački

01.07.2019 u 11:24

Bionic
Reading

Kako bi spriječio mačku da ga budi usred noći Ben Hamm povezao je ulaz za mačke s kamerom DeepLens pojačanom umjetnom inteligencijom i sustavom za zaključavanje pogonjenim Arduinom

Strojno učenje može imati ogroman broj različitih načina primjene u raznovrsnim područjima. Amazonov inženjer Ben Hamm odlučio ga je primijeniti u nesvakidašnje svrhe - kako bi svoju mačku odvratio od donošenja mrtvog i polumrtvog plijena.

PRIRUČNIK ZA SUTRAŠNJICU

Bez ovih 12 riječi i izraza teško ćete razumjeti tehnologiju budućnosti

Pogledaj galeriju

Kako bi spriječio mačku nazvanu Metric da ga budi usred noći donošenjem mrtvih životinja povezao je ulaz za mačke na svojim vratima s kamerom DeepLens pojačanom umjetnom inteligencijom i sustavom za zaključavanje pogonjenim Arduinom.

Kameru je nakrcao algoritmima za strojni vid koje je sam osmislio i razvio kako bi prepoznali dolazi li Metric ili odlazi te drži li nešto nalik plijenu u gubici.

Ako bi sustav zaključio kako mačka donosi još jednog mrtvog miša ili guštera, zaključao bi ulazna vrata na 15 minuta i poslao Hammu obavijest SMS-om te, onako usput, donaciju udruzi u kojoj se bave zaštitom ptica koje mačke vole loviti i ubijati, piše Verge.

Cijelu prezentaciju možete pogledati ovdje:

Cats, Rats, A.I., Oh My! - Ben Hamm Izvor: Društvene mreže / Autor: Ignite Seattle