PONUDA HT-A

Unajmite Microsoft Office u računalnom oblaku

04.12.2012 u 18:19

Bionic
Reading

ICT Marketplace omogućuje aktivaciju, deaktivaciju i upravljanje cloud aplikacijama i infrastrukturnim cloud uslugama. Domaće i strane tvrtke na njemu mogu prodavati i naplaćivati svoje proizvode

Hrvatski telekom pokrenuo je ICT Marketplace, dućan poslovnih aplikacija i ICT usluga u kojem korisnici mogu u dva klika unajmiti niz naprednih cloud usluga i PC aplikacija za računala, uključujući i one koje se instaliraju lokalno na računalo (primjerice, Microsoft Office).

Namijenjen je svim poslovnim korisnicima, od malih obrta do velikih kompanija. Ponuđene aplikacije i ICT usluge aktiviraju se automatski te su dostupne već unutar nekoliko minuta od kada ih zatražite.

ICT Marketplace je u pilot fazi, što znači da je dostupan limitirani broj aplikacija i usluga. Trenutačno su dostupne infrastrukturne usluge kao što su Cloud Računalo, Cloud Server te svjetski poznate aplikacije Spontania Video meeting, Spontania Classroom...

Cloud Računalo usluga je koja omogućava da korisnik svoje klasično računalo zamijeni onim u oblaku te mu pristupi s bilo kojeg uređaja i bilo kojeg mjesta. Virtualni server omogućava da potrebni server - u obimu koji vam najbolje odgovara - nabavite za 15-ak minuta. Spontania Video meeting koristi se za videokonferencije, dok aplikacija Spontania Classroom omogućuje online učenje i edukacije zaposlenika.

Iz HT-a poručuju kako će kontinuirano obogaćivati ponudu najpopularnijim recentnim inačicama poslovnih aplikacija i usluga za razne industrije.

Naplata će se obavljati po principu 'plati koliko potrošiš' - od trenutka aktiviranja do trenutka deaktivacije. Svi poslovni korisnici, bez obzira na to kojom djelatnošću se bavili, moći će pretraživati, isprobavati i unajmljivati aplikacije u skladu s njihovim poslovnim procesima.

Za korištenje trgovine potrebno je imati pristup internetu te računalo ili tablet. Nema instalacije na računalu - sve aplikacije rade po modelu 'click and run', a jednom preuzeta aplikacija dalje se koristi s bilo kojeg uređaja, bilo kada i bilo gdje se nalazili. Aplikacije za desktop računala rade također i u offline načinu.

Sve aplikacije i ICT usluge u potpunosti ćete sami administrirati, a korisnička podrška HT-a dostupna vam je 24 sata tijekom sedam dana u tjednu.

'Pomoću ICT Marketplacea HT želi proširiti ponudu cloud usluga te ih sve - IaaS, SaaS, PaaS - ponuditi na jednom mjestu. Za korisnike to znači da sada mogu brzo i učinkovito nabavljati potrebne poslovne aplikacije i infrastrukturu, po principu koliko trebaju i točno kada trebaju.

Ovim modelom nastojimo maksimalno skratiti isporuku, pa su tako, primjerice, virtualni server ili virtualno računalo dostupni već za najviše 15 minuta. Prije je za nabavu servera bilo potrebno proći proceduru nabave koja je mogla trajati i do dva tjedna', kaže operativna direktorica Sektora ICT rješenja za poslovne korisnike HT-a Mirela Šešerko

Ako želite testirati aplikacije i ICT usluge s Marketplacea, trebate samo popuniti obrazac koji se nalazi na službenim internetskim stranicama usluge te ćete dobiti inicijalno korisničko ime i lozinku s kojima će odmah moći početi koristiti uslugu.

HT je u partnerskom modelu otvorio mogućnost i domaćim programerima da svoje aplikacije ponude putem ove usluge čime će korisnici imati na raspolaganju aplikacije kreirane prema specifičnim potrebama lokalnog tržišta.

Formular za sudjelovanje u ovome programu dostupan je na službenim stranicama Marketplacea