PRIMAT ALGORITMU

Twitter uvodi dobrodošlu promjenu, uz jedno veliko 'ali'

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 20.12.2018 08:02
  • Objavljeno 20.12.2018 u 07:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nova nadogradnja Twitterove aplikacije za Appleov operativni sustav iOS omogućuje jednostavno uključivanje obrnuto kronološkog prikaza tvitova, ali ne trajno

Jedan od čestih zahtjeva korisnika upućenih Twitteru je povratak prikaza vremenske crte (timeline) u kojem su najnoviji tvitovi postavljeni pri vrhu.

Kopirajući Facebook, u Twitteru su postupno uveli prikazivanje starijih tvitova koje ste možda propustili i popularnijih tvitova koji bi vam se mogli svidjeti među najnovije. Takav pristup na Facebooku možda ima i smisla (iako bi se o tome dalo raspravljati), ali korisnicima Twittera obično je najvažnije dobiti informacije o onome što se događa upravo sad.

TEHNO SAVJETI

Kako koristiti veliki smartfon ako nemate velike ruke? Donosimo nekoliko trikova

Pogledaj galeriju
6

Stoga su u Twitteru u rujnu ove godine aktivirali značajku koja omogućuje obrnuto kronološki prikaz tvitova na vremenskoj crti. Nije ju bilo jednostavno uključiti u postavkama, a veliki broj korisnika nije ni znao da postoji. Zato friška nadogradnja Twitterove aplikacije za iOS donosi dobrodošlu izmjenu.

tportal

Izvor: Twitter / Autor: Twitter

Vlasnici Appleovih uređaja u gornjem desnom kutu trebali bi po instalaciji nadogradnje vidjeti dugme Sparkle. Kliknete li na to dugme vremenska crta će se prebaciti s prikaza Home (temeljen na algoritmu koji miješa starije i nove tvitove) na Latest Tweets (obrnuto kronološki prikaz).

Home je još uvijek početna postavka, no barem imate na raspolaganju jednostavnu opciju kako se doći do prikaza najnovijih tvitova prvo.

Ali, postoji kvaka: i dalje ne možete taj odabir učiniti trajnim. Donekle vas može utješiti to što su u Twitteru također uveli niz novih algoritama koji će pratiti kako koristite aplikaciju i postupno dulje zadržavati prikaz koji vam više odgovara, piše Gizmodo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!