BORBA PROTIV SPAMA

Twitter ograničava koliko korisničkih računa možete pratiti, ali nema razloga za paniku

10.04.2019 u 11:48

Bionic
Reading

Kad dosegnete 400 korisničkih računa dnevno od sad ćete dobiti poruku kako trenutno više ne možete nikog pratiti. Ali, to se ne odnosi na provjerene korisničke račune

Nastojeći suzbiti spamere u Twitteru su dodatno smanjili broj korisničkih računa koje je moguće dnevno pratiti s tisuću na 400. Time žele obeshrabriti praksu masovnog praćenja i odustajanja od istog kako bi se povećao vlastiti broj korisnika (tzv. follower churn).

Prva pomoć

Kako prestati pratiti druge na Facebooku, Twitteru i Instagramu, a da oni ne znaju za to?

Pogledaj galeriju

Kad dosegnete 400 korisničkih računa dnevno od sad ćete dobiti poruku kako trenutno više ne možete nikog pratiti. Ali, to se ne odnosi na provjerene korisničke račune (Verified accounts), koji će za razliku od nas smrtnika i dalje moći početi pratiti do tisuću novih korisničkih računa dnevno.

U Twitteru su ujedno ograničili i ukupni broj korisničkih računa koje možete pratiti na pet tisuća. Želite li ih pratiti više, morat ćete povećati broj ljudi koji vas prate, piše Gizmodo.

Zašto je dnevna granica postavljena na baš 400? Pa, to je broj koji dijeli većinu korisnika od spamera. Evo kako su to objasnili u Twitteru: