NOSTALGIJA na najjače

Tamagotchi slavi 25. rođendan i vraća se kao - pametni sat

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 18.06.2021 09:42
  • Objavljeno 18.06.2021 u 09:42
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bandai Namco

Uređaj će biti prilagođen današnjoj estetici, moći će ga se aktivirati glasom, a digitalne ljubimce moći će se zabavljati dodatnim sadržajem kojeg će uređaj moći naknadno preuzeti

Digitalni ljubimac koji je obilježio djetinjstvo mlađarije davne 1996. slavi 25. rođendan. Tamagotchi, ikonička igračka nekad je dolazila u privjesku, no danas ona poprima oblik koji je puno usklađeniji s modernim konceptima tehnologije. Njegova najnovja inkarnacija je Tamagotchi Smart, igračka u obliku pametnog sata.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bandai

Najnoviji model Tamagotchija doći će sa glasovnim i dodirnim kontrolama. Dodirne kontrole služe za interakciju sa ljubmcem i maženje, a glasovne služe da bi ga se probudilo. Namco Bandai naglašava da sustav ne koristi prepoznavanje specifičnih komandi, što je (s obzirom da se radi o igrački za malu djecu) jako dobra ideja.

Svaki Tamagotchi tako dolazi sa zasebnim likom, a u prodaji će biti 'TamaSma' kartice koje će vlasnicima sata omogućiti uvođenje ekskluzivnih likova i predmeta u njihov sat - nešto kao mikrotransakcije, samo za igračke. Smart, pored samoga Tamagotchija, ima funkcije digitalnog sata i pedometra, a sudeći prema foršpanu, na njemu će se moći slušati i glazba.

Tamagotchi Smart će na japansko tržište stići u studenom, a prodavat će se po cijeni od 60 dolara, Dolazak na međunarodno tržište još nije najavljen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!